L’educació per la pau i la celebració conjunta del DENIP

El DENIP, és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment, en la quan es realitzen activitats conjuntes entre tots els centres participants.

L’educació per la pau i la celebració conjunta del DENIP

Descripció

L’educació per la pau i la celebració conjunta del DENIP promou la convivència, la multiculturalitat i l'educació per la pau en els centres escolars. Durant el curs desenvolupa activitats complementàries, transversals o en xarxes de centres, i  si s'escau, amb els agents educatius del barri o els relacionats amb els diversos temes dels projectes i actuacions que desenvolupen.

Els centres que participen formen part del Grup de treball del “Seminari d’Educació per a la pau i celebració del DENIP” de l’ICE de la URV.  Aquest grup està format pels representants dels centres educatius i les entitats organitzadores, i les seves funcions son: proposar, planificar, organitzar, desenvolupar, coordinar i avaluar les actuacions que es portaran a terme durant el curs.

Educar en la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. Aquest recurs culmina amb la trobada escolar DENIP, realitzada al voltant del 30 de gener, coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, on se celebra el Dia escolar de la No-Violència i la Pau.

Al curs 2022-2023 es va desenvolupar el  projecte “ Les bones noticies” i pel curs 2023-2024 està previst el projecte “Cuidem la vida, cuidem el món, cuidem-nos!”.

Organització: Institut Municipal d'Educació - IMET, conselleria de Cooperació, Departament d’Educació de la Generalitat, Xarxa d’educadors i educadores per a una Ciutadania Global de Tarragona i el Seminari d’educació per a la Pau i celebració del DENIP de l’ICE de la URV.

Objectius

  • Promoure l'educació de l'alumnat de Tarragona en el coneixement i les conductes pròpies de la cultura de pau, la qual a més d’absència de violència directa, promou l’equitat, la justícia social i el respecte dels drets humans.
  • Impulsar un procés de millora continua de les relacions interpersonals, comunitàries i estructurals, a través de projectes escolars, comunitaris, intergeneracionals, i d’atenció a la diversitat aportant a l’alumnat participant un espai d’aprenentatge i desenvolupament personal.

Condicions

Qualsevol centre educatiu pot sol·licitar la seva participació.

Calendari i inscripcions

Més informació i contacte

Institut Municipal d'Educació Tarragona
mrnevado@tarragona.cat
imet@tarragona.cat 
977 248 409


Nova cerca
Segells de reconeixement d'administració oberta