Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2024 L'Ajuntament de Tarragona celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

L'Ajuntament de Tarragona celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

L'Ajuntament de Tarragona celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Més de 800 infants, joves i docents de centres escolars comparteixen les seves propostes encaminades a tenir cura de les persones i del medi ambient
30/01/2024

Més de 800 infants, adolescents i docents de centres escolars de la ciutat han celebrat aquest dimarts 30 de gener el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) en un acte al Palau Firal i de Congressos, un esdeveniment que enguany arriba a la dotzena edició sota el lema "Tenir cura del món que vivim!". L'acte ha començat a les 10.30 h i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales; i del conseller d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez. Al llarg del matí, l'alumnat participant ha  presentat i compartit els treballs i propostes que han dut a terme a les aules durant el primer trimestre escolar sobre la temàtica escollida enguany: la necessitat de les cures envers les persones i el medi ambient davant les desigualtats econòmiques i les realitats crítiques com són l'emergència climàtica i les crisis migratòries. 

L’acte s’ha iniciat amb una actuació musical de l’alumnat de l’Escola Tarragona amb la cançó "Heal the World" i ha continuat amb la presentació de l’alumnat de l’Institut Pons d’Icart, que explicat el perquè de la importància de tenir cura de les persones i del planeta. Seguidament, els centres educatius participants han explicat les seves propostes a través de diferents vídeos i s’ha pogut gaudir de diverses actuacions musicals i recitals de poemes.  

La celebració del DENIP s'emmarca en el projecte d'Educació per la Pau i està impulsada pel Grup de Tarragona de la Xarxa d'educadores i educadors per a una ciutadania global i l’Institut de Ciències per l'Educació de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L'acte d'aquest dimarts ha estat organitzat per l'Ajuntament de Tarragona mitjançant diverses àrees com són l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), la Conselleria de Cooperació i Europe Direct Tarragona. L'acte ha estat possible gràcies a la implicació dels següents centres escolars de la ciutat: els col·legis La Salle Tarragona, La Salle Torreforta i Mare de Déu del Carme; les escoles Cèsar August, Marcel·lí Domingo, Pau Delclòs i Tarragona; les escoles d'educació especial Estela, Sant Rafael i Solc; els instituts Comte de Rius, Pons d’Icart, Torreforta i STO Solc i l'Escola Municipal de Música de Tarragona. 

Què és el DENIP? 

El DENIP és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment i  impulsada fa 60 anys pel mestre mallorquí Llorenç Vidal. Se celebra el 30 de gener  en commemoració de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi. Malgrat que el dia de la celebració és un de sol, el  DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. 

Segells de reconeixement d'administració oberta