Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2010 L'Ajuntament assumeix la responsabilitat de l'edifici de la Chartreusse per fer les obres de l'Escola Oficial d'Idiomes

L'Ajuntament assumeix la responsabilitat de l'edifici de la Chartreusse per fer les obres de l'Escola Oficial d'Idiomes

L'Ajuntament assumeix la responsabilitat de l'edifici de la Chartreusse per fer les obres de l'Escola Oficial d'Idiomes

El 23 de novembre s'iniciaran les cates arqueològiques, actuació prèvia necessària per a la rehabilitació de l'edifici i la posada en marxa del nou equipament educatiu
L'Ajuntament assumeix la responsabilitat de l'edifici de la Chartreusse per fer les obres de l'Escola Oficial d'Idiomes Imatge de la signatura de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i la directora general de Patrimoni de la Generalitat, Immaculada Turu, de l'escriptura de constitució del dret real de superfície sobre les finques de la Chartreuse a favor de l'Ajuntament
09/11/2010

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i la directora general de Patrimoni de la Generalitat, Immaculada Turu, han signat aquest dimarts a Barcelona l'escriptura de constitució del dret real de superfície sobre les finques del recinte de l'antiga fàbrica Chartreuse a favor de l'Ajuntament de Tarragona, per fer la seva rehabilitació i posar en funcionament de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona.

El conseller d'Ensenyament, Joan Sanahujes, que ha acompanyat l'alcalde en la signatura,  ha afirmat: "avui l'Ajuntament assumeix la responsabilitat de l’edifici de la Chartreuse per rehabilitar les finques que han d’acollir l’EOI, avui també comença la licitació de les obres i, a més, ja podem avançar que el proper 23 de novembre s'iniciaran les cates arqueològiques. Ja no hi ha marxa enrere perquè la nova seu de l'EOI sigui una realitat".

Pel que fa al procés de licitació que s'inicia aquest dimarts, el pressupost és de 7,9 milions d'euros i com la xifra és superior als  4,9 milions, s'ha de publicitar a nivell de la Unió Europea en un procés harmonitzat. Per tant, qualsevol empresa d'Europa podrà optar a fer les obres de l'EOI; de les empreses que es presentin se'n preseleccionaran  10 perquè desenvolupin la seva proposta, ja que si s'acceptessin totes es tardaria molt de temps en estudiar-les. Joan Sanahujes ha manifestat "hem escollit el procediment legal més curt i amb més garanties".

L'Ajuntament de Tarragona avançarà els 7,9 milions d’euros i la Generalitat els hi tornarà en 30 anys. "És el mateix model de finançament que ja es va aplicar a la nostra ciutat pel trasllat de la Facultat de Lletres de la URV al campus Centre i que també s'ha seguit  a Vila-seca per tirar endavant el Centre d'Alta Resolució o per fer l’Hospital lleuger de Cambrils. És un tipus de fórmula que s’ha confirmat útil per tirar endavant projectes d’aquest tipus”.

D'altra banda, el 23 de novembre començaran les cates arqueològiques que "preveiem que no siguin molt llargues" i que han estat adjudicades a David Bea Castaño. Posteriorment, aquestes tasques seran complementades amb la documentació històrico arqueològica i la delimitació planimètrica del recinte.

El conseller d'Ensenyament, Joan Sanahujes, ha afirmat que "des de l'Ajuntament hem resolt temes que teníem pendents amb la Generalitat des de feia anys: un edifici històric que feia molts anys que no tenia cap ús i una Escola que necessita unes noves instal·lacions". 

El febrer de 1991, la Generalitat de Catalunya va adquirir l'edifici de la Chartreuse i el 26 d'octubre del mateix any, l'EOI es va traslladar de l’Instituí Martí Franquès a l’antic col·legi del Caputxins. Durant aquests 20 anys de provisionalitat s’han plantejat fins a sis ubicacions diferents per a l’EOI: a la zona de Joan XXIII, Campus Sescelades, Zona dels Músics, Institut Martí i Franquès,  zona d’Els Quatre Garrofers i l’edifici de la Chartreuse. Han estat molts anys de discrepàncies entre l'administració autonòmica i municipal, mentres els alumnes de l'EOI reivindicaven un edifici adequat a les seves necessitats. Finalment, el desembre del 2005, el Departament d'Educació de la Generalitat va decidir ubicar l'EOI a l'edifici de la Chartreuse.

Segells de reconeixement d'administració oberta