Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2010 Premi Marta Mata per a la mestra i professora Joana Virgili

Premi Marta Mata per a la mestra i professora Joana Virgili

Premi Marta Mata per a la mestra i professora Joana Virgili

Maria Joana Virgili i Gasol ha estat guardonada amb el Premi Marta Mata per a mestres i professorat, en reconeixement al seu esforç per la tasca docent en el Camp d’Aprenentatge de la ciutat de Tarragona
13/10/2010

El premi "Marta Mata" a la mestra Maria Joana Virgili ha estat en reconeixement a la tasca docent en el Camp d’Aprenentatge de la Ciutat de Tarragona i també pel suport al professorat, a través de plantejaments pedagògics d’alta qualitat, amb la creació de materials i models didàctics innovadors, que han permès a diverses generacions d’alumnat conèixer, viure i experimentar aspectes fonamentals del patrimoni històric, cultural i científic de la ciutat de Tarragona.

Maria Joana Virgili i Gasol és mestra d’Ensenyament Primari des de l’any 1967. És també especialista en Filologia Francesa, en Matemàtiques i Ciències Naturals i en educació infantil, a banda de llicenciada en Geografia i Història.
 
Entre el 1973 i 1989 va exercir com a mestre a Puigpelat, on el seu exercici docent va capgirar l’actitud de la comunitat educativa fent que l’alumnat del poble s’escolaritzés en el centre.
 
Des del 1998, treballa en el Camp d’Aprenentatge de la Ciutat de Tarragona, primer com a docent i posteriorment com a directora. Sota la seva direcció, el Camp ha experimentat un fort creixement pel que fa tant al nombre d’activitats ofertes com a les demandes d’activitats per part dels centres. Al llarg de la seva trajectòria, Virgili ha destacat pels nombrosos projectes educatius elaborats per divulgar entre els alumnes el patrimoni de la ciutat de Tarragona.
 
Ha publicat més de 100 publicacions didàctiques i 66 publicacions històriques i s’ha dedicat professionalment a la recerca sobre el món romà, medieval, marítim i industrial en la vessant científica, de coneixement i de didàctica.
 
Text extret del web del Departament d'Educació: http://premsa.gencat.cat 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta