Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2010 Signat el conveni de corresponsabilitat en matèria educativa entre l'Ajuntament i la Generalitat

Signat el conveni de corresponsabilitat en matèria educativa entre l'Ajuntament i la Generalitat

Signat el conveni de corresponsabilitat en matèria educativa entre l'Ajuntament i la Generalitat

El conveni tindrà validesa en el període 2010-2016
Signat el conveni de corresponsabilitat en matèria educativa entre l'Ajuntament i la Generalitat El conseller Ernest Maragall i l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros durant l'acte de signatura. Foto: Mauri
17/09/2010

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha, signat aquest divendres al Palau Municipal el conveni de coresponsabilitat en temes d’educació pel període 2010-2016.

Aquesta col·laboració comporta un exercici de coresponsabilitat en la gestió dels serveis relacionats amb l’educació al municipi: des de la planificació de l’oferta educativa, a les tasques d’escolarització obligatòria, les obres de millora i construcció d’escoles, fins a mesures i accions d’educació complementària, participació i entorn.

Cal destacar que en l’annex del conveni es preveu la posada en marxa de tres noves llars d’infants municipals a les zones de Sant Pere i Sant Pau, Joan XXIII i La Mora, les quals entraran en funcionament durant els cursos 2011-2012.

També es reconeix la necessitat i el compromís, per part de l’Ajuntament de lliurar els solars i del Departament de construir nous centres educatius, que serien: l’Escola Xirinacs, lInstitut escola Arrabassada, l’ Institut escola ponent, l’Institut Tarragona, la substitució de l’escola la Floresta, l’ampliació a dues línies de l’escola Riu Clar i l’Escola Oficial d’Idiomes.

L’ alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha valorat molt positivament la signatura de l’acord i ha agraït el compromís de la Generalitat de tirar endavant els diferents projectes educatius.

A més, el Departament d’Educació i l’Ajuntament es comprometen a treballar conjuntament en la iniciativa de Pla Educatiu d’Entorn per tal de donar respostes a les necessitats educatives de la zona.

Per poder portar a terme aquest protocol de col•laboració, es constituirà una mesa de planificació copresidida per l’alcalde de Tarragona o persona en qui delegui i pel director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació, o la persona en qui delegui.

A la signatura també hi han assistit el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament, Joan Sanahujes, la directora del programa de descentralització del departament d’Educació, Josefa Beltran, el director dels Serveis Territorials, Vicent Villena.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta