Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2011 La UOC obre les portes de la nova seu de Tarragona

La UOC obre les portes de la nova seu de Tarragona

La UOC obre les portes de la nova seu de Tarragona

Estarà ubicada a la seu de l’Institut Municipal d’Educació
05/01/2011

La nova seu territorial de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a Tarragona entra en funcionament el proper dilluns, 10 de gener. El conveni signat per la UOC i l’Ajuntament de Tarragona l’any passat permet instal·lar el nou centre a l’antic convent de les Clarisses. La inauguració de la seu amb les principals autoritats es farà posteriorment.

L’actual seu de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), a l’antic convent de les Clarisses, servirà d’espai per a la ubicació de la nova seu oficial de la UOC a la ciutat de Tarragona. Amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el centre obre el seu servei al públic amb un equipament que facilita recursos acadèmics i de gestió als estudiants de la universitat. A més d’oferir informació i assessorament, l’espai posarà a la disposició dels seus usuaris ordinadors amb connexió a internet i una sala d’estudi i reunions per a treballar en grup o intercanviar experiències. Aquest equipament es trobarà obert el dilluns, dimecres i divendres de 10 a 15 h i els dimarts i dijous de 10 a 14 h i de 15 a 18 h. 

En concret, la UOC disposarà d’un espai d’uns 123 metres quadrats de la primera planta de l’edifici, situat al número 70 de l’avinguda de Ramón y Cajal, just davant de l’entrada del Parc de la Ciutat, una situació que permet accedir-hi fàcilment des del sud del nucli urbà. El nombre d’estudiants de la Universitat Oberta a la província de Tarragona és de 2.641 dels quals 571 són de la ciutat de Tarragona.

La nova seu substituirà l’actual Punt UOC de Tarragona, inaugurat el 2005 amb la col·laboració del Consell Comarcal. A diferència de les seus que gestiona directament la UOC, aquests punts sorgeixen d’acords amb les institucions locals, que es comprometen a oferir en els seus equipaments serveis bàsics de la universitat, com informació genèrica, accés a internet per als estudiants o sala d’estudi.

El juny del 1996, amb el suport institucional de l’Ajuntament de Reus, es posava en marxa la seu de la UOC en aquesta ciutat, la qual esdevenia la primera presència de la Universitat Oberta a la demarcació. El centre és al costat de la Biblioteca Central de Reus i fins ara des d’allà s’han gestionat els diferents punts UOC que es van posar en marxa més tard al Camp de Tarragona, situats a Valls (1999), Coma-ruga (2000), Montblanc (2002), Falset (2010), a més del fins ara Punt UOC de Tarragona (2005).

Amb la posada en marxa de la seu territorial de Tarragona es donarà per consolidada la presència de la Universitat Oberta al Camp de Tarragona, i també es dóna resposta a la reclamació feta pel consistori tarragoní el gener del 2008.

Segells de reconeixement d’administració oberta