Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2012 Presentació del nou Dossier d'Activitats Pedagògiques (DAP)

Presentació del nou Dossier d'Activitats Pedagògiques (DAP)

Presentació del nou Dossier d'Activitats Pedagògiques (DAP)

L’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), realitza una tasca de renovació del dossier amb l'ampliació dels continguts, dels destinataris i amb la millora de la compatibilitat de la informació que s’ofereix a l'espai web.
Presentació del nou Dossier d'Activitats Pedagògiques (DAP) Foto: Mauri
28/06/2012

 

El nou disseny del DAP, optimitza la participació i la corresponsabilitat educativa de les institucions, associacions i empreses que programen activitats educatives adreçades als centres escolars, ja siguin curriculars o extra lectives. El DAP ofereix diverses activitats per a centres escolars: Unitat Didàctica d’activitats complementàries del currículum i activitats per horari no lectiu per a ser realitzades al mateix centre. Pel que fa les activitats extraescolars ofereix activitats per competències com música, dansa, esports, esplai, teatre i recuperació escolar, entre d’altres.

Tarragona Ciutat Educadora aporta amb el Dossier d’Activitats Pedagògiques exposicions, xerrades, jornades, teatre, concerts, presentacions. Això des de la cooperació amb els processos educatius escolars i/o estratègies d’educació permanent a la ciutadania.

Pel que fa als programes Educatius Europeus s’ofereix informació, partners a la Unió Europea,  convocatòries i experiències pràctiques amb la col·laboració d’Europe Direct Tarragona. 

 

Tipus d’activitats del DAP

El nou dossier d’activitats pedagògiques informa i documenta amb tota mena d’imatges, documents, Power Points, multimèdia, enllaços i link o Codis QR i altres opcions de les xarxes socials. A més, ofereix un seguit d’activitats:

  • Complementàries del currículum, com ja oferia l’antic DAP, es fan fora de l’horari lectiu i al centre escolar.
  • Extraescolars classificades per competències que ofereixen les institucions, associacions, esplais, empreses de l’àmbit educatiu.
  • Activitats de Ciutat Educadora, en cooperació amb els processos educatius escolars i/o com estratègies i actuacions d’educació permanent de la ciutadania.
  • Programes educatius europeus, amb la col·laboració d’ Europe Direct Tarragona. Inclou informació dels programes, bases, guies, formularis i opcions existents. També de convocatòries o cerca de partners a la Unió Europea. A més, ofereix un espai de comunicació i de treball cooperatiu a través de la plataforma Moodle o d’altres, a informa i enllaça amb d’altres experiències similars a la Unió Europea i al món.

 

Breu història del DAP

L’Ajuntament i d’altres institucions i entitats de Tarragona forma part del moviment de les Ciutats Educadores des de l’any 1990. Aquestes promouen l’agrupament de recursos, agents, espais o funcions educatives. També generen actuacions, si s’escau, en col·laboració amb la comunitat escolar o més enllà de l’àmbit educatiu de les escoles.

La Conselleria d’Ensenyament, (1998-1999) presentava la primera edició impresa del Dossier d'Activitats Pedagògiques (DAP), com eina per a la millora de la corresponsabilitat educativa de la ciutat, que potencia i coordina l’oferta d’activitats de les institucions i entitats.

Les dues primeres edicions del DAP es van editar en paper. En la segona edició, va créixer la participació i l’oferta, en relació amb la primera edició amb 176 activitats, mentre que la segona n’oferia 231. De la mateixa manera de 15 entitats col·laboradores es va passar  a 19.

Més tard sorgí l’edició digital, una eina de consulta telemàtica adreçada als centres, que incorporava el web del Projecte Educatiu de Ciutat juntament amb el Centre Virtual de Recursos Educatius (CeVRET), que arriba a aplegar 1200 referències institucionals, d’entitats o empreses relacionades amb l’educació.

Avui el DAP és un espai web coordinat per l’ Institut Municipal d’Educació de Tarragona, on les conselleries municipals, les universitats i un nombre creixent d’institucions, entitats i empreses de la ciutat ofereixen propostes d’activitats i recursos educatius, alhora que aporten enllaços amb xarxes temàtiques i altres entitats a Internet i en els diversos fòrums educatius globals.

S’ofereix a la comunitat educativa de Tarragona un ventall d’activitats complementàries, escolars, extraescolars, de ciutat educadora o programes educatius Europeus, com a opcions i recursos per a la programació curricular dels centres, aportant un espai d’informació de les activitats i esdeveniments a la ciutat, considerats d’especial interès com a recurs educatiu per a la comunitat educativa i l’educació de la ciutadania en un context de Ciutat Educadora.

L' Institut Municipal d'Educació, presenta aquest DAP renovat amb la voluntat de seguir cooperant amb els centres educatius de la ciutat, i especialment amb els/les docents, en les tasques de programació d'activitats educatives, alhora que com espai de consulta pel conjunt de la comunitat educativa i la ciutat per aportar informació i compartir experiències de pràctiques rellevants en matèria d'educació escolar i educació permanent de la ciutadania.

Dades de visites al DAP

Any 2004 - 12.377; 2005 - 25.198; 2006 - 6.094;   2007 - 93.867;   2008 - 123.114; 2009 - 75.845 (desconnexió del portal PEC)  2010 - 412.483 2011 – 552.420 2012 (fins juny) 137.835

Podeu consultar la nova versió del DAP: http://imet.tarragona.cat/dap2/

 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta