Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2012 Primera edició dels premis IMET 'Josep Vives Ciurana' per reconèixer els projectes educatius innovadors

Primera edició dels premis IMET 'Josep Vives Ciurana' per reconèixer els projectes educatius innovadors

Primera edició dels premis IMET 'Josep Vives Ciurana' per reconèixer els projectes educatius innovadors

La iniciativa s'emmarca dins el conveni marc de col·laboració entre la conselleria d'Ensenyament de l'Ajuntament i Repsol
Primera edició dels premis IMET 'Josep Vives Ciurana' per reconèixer els projectes educatius innovadors Moment de la signatura del conveni entre el conseller d'Ensenyament, Joan Sanahujes, i el cap de Relacions Externes de Repsol, Josep Bertran,
21/03/2012

Aquest dimecres s'ha convocat la primera edició dels premis “Josep Vives Ciurana” per reconèixer els projectes innovadors de les llars d’infants i els centres d’infantil i primària de la ciutat. La iniciativa neix de la mà de l’Ajuntament de Tarragona i de Repsol i s’enquadra en el conveni marc que ambdues parts van signar dies enrere.
Els guardons volen distingir les experiències pedagògiques que aprofundeixen en la cohesió social, la sostenibilitat, en la cultura o en l’àmbit del patrimoni. El reconeixement és per a la comunitat educativa del centre, en el seu conjunt, des dels professors i alumnes passant pels pares i el personal no docent.

La signatura del conveni d'aquest dimecres entre la conselleria d'Ensenyament i Repsol s’enquadra en el conveni marc entre la Ciutat de Tarragona i Repsol, que van signar l’Alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, i el Director del Complex Industrial, Joan Pedrerol, el passat 6 de març. Repsol a través de la signatura d’aquest conveni marc va renovar públicament el seu compromís amb Tarragona. El conveni assenyala com un dels àmbits preferents de col•laboració amb l’Ajuntament el de l’ensenyament, i és concreta donant suport als Premis IMET d’Educació “Josep Vives Ciurana” que presentem avui.

La conselleria d’ensenyament de l’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Institut Municipal d’Educació, es va plantejar fa temps la necessitat de reconèixer i valorar els projectes innovadors que es realitzen a les llars d’infants i a les escoles i col·legis d’educació infantil i primària. Aquestes etapes educatives no acostumen a disposar d’oportunitats com altres nivells educatius per fer publicitat i donar notorietat dels seus projectes pedagògics.

S’han establert tres categories de premis: una pel primer cicle d’Educació Infantil, és a dir, per l’etapa dels 0 als 3 anys; una altra per al segon cicle i, finalment, per tota l’Educació Primària, que engloba els alumnes dels 6 als 12 anys. A la vegada, els premis pretenen recordar la figura de Josep Vives Ciurana, un destacat professor tarragoní, mort l’any 2006, i que va desenvolupar la seva tasca al col·legi Saavedra i al Cèsar August, sent director d’aquest darrer.

El suport als Premis IMET d’Educació “Josep Vives Ciurana” són la materialització del reconeixement i suport que Repsol vol fer al món escolar: la Llar d’infants, el segon cicle infantil i l’educació primària. Aquest premi suposa per Repsol una mostra més del seu compromís de col•laboració amb el món de l'educació, amb la finalitat última de contribuir al progrés i desenvolupament de la societat ja sigui a l’ensenyament de secundària, la formació professional o la URV.

Josep Vives Ciurana (Tarragona 1920 – 2006). Professor de Primària. Cursà la carrera de Magisteri a l’Escola Normal de Tarragona. Acabada la Guerra Civil, en la qual participà com a membre de la Lleva del Biberó, va fer oposicions al Cuerpo de Maestros Nacionales i un cop guanyades exercí de mestre a Ulldemolins, Horta de Sant Joan, Llorenç del Penedès i Prenafeta (Montblanc). Es traslladà a Tarragona per prendre possessió de la plaça de professor del curs d’ingrés al batxillerat del Seminari Carmelità, que ocupà durant vint-i-cinc anys. Traslladats els estudis del Seminari Carmelità a Barcelona passà a impartir docència al col•legi nacional de pràctiques Saavedra i més tard al col•legi Cèsar August, del que fou director fins a la seva jubilació. Tingué la seva pròpia acadèmia, en un pis del carrer d’Estanislau Figueras, per on passaren un bon nombre de tarragonins. Home de gran activitat pertanyé a diverses associacions –Club Escacs Tarragona, Societat Filatèlica i Numismàtica, Esplai Sant Magí, Reial Societat Arqueològica, Cooperativa Obrera Tarraconense, etcètera– en algunes de les quals ocupà càrrecs directius. Junt amb Pere Godall organitzà l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó del 41, de la qual fou el secretari fins a la seva mort. L’any 1946 contragué matrimoni amb Maria Conesa Llort amb qui tingué quatre fills: M. Teresa, Ramon, Jordi i Albert. (MTVC).

Segells de reconeixement d'administració oberta