Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2012 Una delegació d'Orleans visita Tarragona dins el marc del projecte europeu "Comenius Regio"

Una delegació d'Orleans visita Tarragona dins el marc del projecte europeu "Comenius Regio"

Una delegació d'Orleans visita Tarragona dins el marc del projecte europeu "Comenius Regio"

Dins del projecte destaca l'exposició 'Paradisus, jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orleans', que es podrà visitar a partir del divendres 30 de març al MNAT
Una delegació d'Orleans visita Tarragona dins el marc del projecte europeu "Comenius Regio" Imatge promocional de l'exposició "Paradisus, jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orleans”
27/03/2012

Aquest dimecres, 28 de març ,arriba a la nostra ciutat una delegació francesa que s’inscriu dins del marc del Comenius Regio, entre l’Institut Municipal d’Educació (IMET) i la ciutat germana d’ Orleans, per compartir experiències educatives a l’entorn dels jardins romans.

Els precedents d’aquest Comenius Regio els trobem en els jardins de l’amfiteatre romà. En una visita de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, a l’Escola de Practiques i parlant amb el director d’aquesta, va aparèixer la possibilitat de fer un jardí romà al mateix centre. Aquest projecte va ser encarregat a l’IMET.

“L’Ajuntament de Tarragona introdueix aquest tema des del criteri de Ciutat Educativa amb una visió transversal, integral i europea. – ha expressat el conseller d’Ensenyament, Joan Sanahujes - Transversal, perquè ho és en tots el àmbits del currículum, per exemple es treballa la cuina (farigola), la literatura, l’art, la música (julivert meu), etc.- D’altra banda, és integral per la implicació emocional i personal que significa. I finalment, europea, perquè promou i facilita l’ intercanvi d’experiències amb una ciutat agermanada com Orleans”

Taula Rodona

Pel dimecres està prevista la taula Rodona “Els horts escolars i comunitaris, una opció per cultivar els lligams dels centres escolars i la comunitat”. L’acte es portarà a terme a les 18 h a la Sala d’Actes de l’Institut Municipal d’Educació (IMET), a l’avinguda Ramón y Cajal, 70, de Tarragona

Jardí romà

D’aquesta manera, el jardí romà es potencia com a recurs educatiu, per exemple amb cartellets botànics. També com agent educatiu, atès que promou la visita de les escoles i la intervenció de professors i alumnes. Dins de la programació hi destaca l’exposició “Paradisus, jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orleans” que s’inaugurarà aquest divendres 30 de març al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Aquesta mateixa exposició – amb petites modificacions- ha estat a la ciutat francesa des del 14 d’octubre fins al 9 de març.

A la nostra ciutat s’ha centrat en les espècies que existien als hortus de les vil•les de Tàrraco i en les domus de la pròpia ciutat. A Orleans, en l’estudi de les plantes medicinals presents als jardins de la Vall del Loira i d ’Orléans en el decurs l’Edat Mitjana.

La mostra evoca els jardins i les plantes medicinals. Divulga la seva història, entre el patrimoni cultural i el patrimoni natural. Vol, ensenyar el resultat d’aquest projecte a partir dels treballs realitzats, ja sigui en la dimensió educativa o social en ambdues ciutats. Destaquen els treballs realitzats a l’Escola de Pràctiques de Tarragona i l’Escola Guillaume Apollinaire d’ Orleans, el projecte social de l’ASELQO d’ Orléans o la construcció d’un hortus experimental a la Vil·la romana dels Munts (Altafulla) i la creació de l’activitat didàctica “Us portem a l’hortus!” del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

L'exposició "Paradisus, jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orleans” es podrà visitar fins al 26 d’agost, període per al qual s’han programat tot un seguit d’activitats públiques.

La delegació

La delegació està formada per Mmme Pilet-Duchateau, adjunta de l’alcaldia, M. Ravoire, director de relacions públiques i Mme Helena Swierczynska responsable de relacions internacionals de l’Ajuntament d’Orleans; M. Philippe Guillet director, Mme Maria –Joëlle, conservadora del museu d’Orleans; M. Lionel Beaumont, directors de l’’ASELQO (Animation Urbaine), M. Olivier Lasbey, encarregat de comunicació i recerca de finançament; i finalment Mme Corinne Juranvilla de l’Ecole Guillaume Apollinaire.

Col·laboren amb l’IMET, Projecte Educatiu de ciutat, Museu de Història de Tarragona ((Ajuntament de Tarragona); Escola de Pràctiques, Institut de les Ciències de l’Educació (ICE) i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Comenius Regio

Les associacions Comenius Regio promouen activitats de cooperació entre las autoritats locals i regionals actives en el món de l’educació a Europa i contribueixen a la millora de la seva oferta educativa. Permeten la col·laboració d’institucions regionals, centres educatius i altres actors rellevants en l’educació per treballar plegades en temes d'interès comú.

Segells de reconeixement d’administració oberta