Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2013 L’IMET va presentar a Madrid el programa educatiu realitzat per les ciutats agermanades d’Orleans i Tarragona

L’IMET va presentar a Madrid el programa educatiu realitzat per les ciutats agermanades d’Orleans i Tarragona

L’IMET va presentar a Madrid el programa educatiu realitzat per les ciutats agermanades d’Orleans i Tarragona

El Comenius Regio, desenvolupat per ambdues ciutats, ha estat presentat com a exemple de bones pràctiques.
L’IMET va presentar a Madrid el programa educatiu realitzat per les ciutats agermanades d’Orleans i Tarragona Un moment de l'acte de presentació per part del conseller d'Ensenyament
12/03/2013

 

El programa europeu Comenius Regio, mantingut entre les ciutats d’Orleans i Tarragona durant els cursos 2010-11 i 2011–12, ha estat presentat com a exemple de bones pràctiques a la trobada estatal de l'associació COMENIUS REGIO: jornada de difusió i formació a la seu de la FEMP, amb l’assistència del conseller d’Ensenyament de Tarragona, Joan Sanahujes. L'objectiu del projecte és la sensibilització i l'educació en la biodiversitat local, a través del marc de la història antiga de Tarragona en el període de la Tàrraco romana. El subjecte comú han estat els jardins, des de Tarragona els jardins romans i des d'Orleans els jardins del riu Loire, amb les plantes medicinals en un context de biodiversitat, usos medicinals, alimentaris, religiosos, rituals i cosmètics com a fil conductor.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Institut Municipal d’Ensenyament de Tarragona i el Museu d’Història de Tarragona, i en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) juntament amb l’Escola de Pràctiques, l’Institut de Ciències de l’Educació–URV i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, varen assistir a l’acte amb el tema de Biodiversitat-Jardins romans i jardins del Loire. Tarragona ha estat seleccionada, juntament amb Toledo, Logroño i Sagunt com a exemplars, entre els que s’han realitzat a Espanya, en la mateixa convocatòria 2010.

Per part l’Orleans ha participat la Maire d'Orléans; l’Ecole Guillaume Apollinaire, el Museum d’Orléans, ASELQUO (Animation Sociale, Educative et des Loisirs des Quartiers d’Orléans).

Els ciutats seleccionades a l’estat espanyol i els seus projectes són:
- Logroño: Retos y oportunidades para la inclusión social y la integración de alumnado emigrante en los sistemas de educación.
- Sagunto: Inclusión de personas con discapacidad y ciudadanía europea.
- Tarragona: Biodiversitat. Jardins romans i jardins del Loire.
- Toledo: Red para la mejora y profesionalización de las prácticas de trabajo en FP.

Simultàniament, a Barcelona, la Revista Auriga atorgarà el XX Premis Auriga 2012 i els Premis Musa entre els quals hi ha el d’exposicions temporals, que s’ha atorgat a l’exposició Paradissus del Comenius Regio d’Orleans i Tarragona. També ha comptat amb el mateix reconeixement per part de l’Estat francès on el darrer més de maig es va presentar a la Jornada Comenius Regio a Paris; a Orleans bona pràctica a la trobada de l’Agence Europe Education Formation France; a Bordeaux, en el programa "Citoyenneté européenne: placer les jeunes au cœur des initiatives locales." El Comenius Regio assoleix el « Prix de la Ville Euro-citoyenne 2012 » otorgat pel “Ministère des Affaires étrangères et européennes.”

Antecedents, membres i descripció del Comenius Regio d’Orleans i Tarragona

L ‘Associació Comenius Regio de Tarragona es va constituir en el curs 2009-2010 amb la Mairie de la ciutat agermanada d’Orleans, presentant el seu projecte pel febrer 2010, el qual fou aprovat al maig per l’Organismo Autónomo de Programas Educativos Europeos (OAPEE) Programa de Aprendizaje Permananente, i comunicat el 7 de setembre de 2010 per la Generalitat de Catalunya, Departament d’Educació, Direcció General de Planificació de llengües i entorn – Servei de Llengües. Es va desenvolupar de forma coordinada i participativa a les dues ciutats durant els cursos 2010-11 i 2011-12.

Més informació:

Segells de reconeixement d’administració oberta