Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2013 L'Ajuntament crea el Consell Municipal de la Formació Professional i l'Ocupació

L'Ajuntament crea el Consell Municipal de la Formació Professional i l'Ocupació

L'Ajuntament crea el Consell Municipal de la Formació Professional i l'Ocupació

El Consell permetrà treballar periòdicament i de forma conjunta els aspectes rellevants per una Formació Professional adaptada a la realitat local, pel que fa a l’entramat empresarial i el mercat laboral. D’aquesta manera, es milloren les perspectives de futur i d’ocupació dels homes i dones en edat laboral.
L'Ajuntament crea el Consell Municipal de la Formació Professional i l'Ocupació Telecomunicacions. Institut Compte de Rius
15/02/2013

 

Per aquest motiu, es creen complicitats entre els centres formatius, el món empresarial i les entitats generadores d’ocupació, els agents econòmics i socials, les associacions de pares i mares i d’ estudiants, les administracions implicades en l’Educació i en l’Ocupació, la Universitat i les entitats - públiques i privades- de la ciutat de Tarragona i el seu entorn.

La gestació del Consell Municipal de la Formació Professional i l’Ocupació de Tarragona CMFPO-Tarragona es va iniciar l’any 2008 quan l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va convocar als diversos actors del món laboral i sindical per tal de proposar la creació d’un organisme que fes seguiment de la situació de crisis.


La Conselleria d’Ensenyament i la Conselleria de d’Empresa, Formació, Ocupació i Consum, va ser l’encarregada de convocar els representants dels sectors involucrats (educatiu, laboral i sindicats) per crear la Mesa de la Formació Professional i l’Ocupació. S’han tingut en compte les experiències d’altres ciutats com Terrassa, Granollers, Sabadell, Lleida etc.

Els objectius específics d’aquest Consell Municipal de la Formació Professional i l’Ocupació de Tarragona són:

  • Fomentar i prestigiar la Formació Professional a la nostra Ciutat
  • Participar en una planificació coherent de l’oferta de la Formació Professional (Reglada, Ocupacional i Continua)
  • Difondre i promoure l’oferta de formació educativa i formativa de la Ciutat
  • Garantir canals de comunicació i de participació per a tots els qui tenen a veure amb la Formació Professional
  • Promoure una Formació Professional innovadora i oberta a Europa
  • Potenciar la orientació acadèmica i professional
  • Facilitar la transició al món del treball
  • Promoure i potenciar mecanismes i instruments d’observació permanent de la Formació Professional i del món empresarial que serveixin per facilitar elements i criteris de planificació
  • Crear mecanismes de sinergies entre el sistema de Formació Professional inicial, d’adults i continuada.
  • Promoure l'esperit emprenedor.

 

La seu del Consell serà la de l’Ajuntament de Tarragona i el seu funcionament, reunions, etc., es durà a terme en les dependències de Institut Municipal d’Educació, a l’Avinguda Ramon i Cajal, 70. El Consell estarà format pels membres nats i vocals nomenats a mesura que presentin la seva adhesió al Consell.

Segells de reconeixement d’administració oberta