Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2013 Presentada la guia "Comenius"

Presentada la guia "Comenius"

Presentada la guia "Comenius"

Vint-i-un estudiants de Tarragona han participat en un projecte internacional.
07/06/2013

 

Ahir es va presentar la guia Comenius "Living in my city, improving my city". Es tracta d'un llibret íntegrament treballat pels alumnes de l'Institut Tarragona en col·laboració amb alumnes d'altres centres d'Europa: Alemanya, Itàlia, Suècia i Polònia.
L'institut Tarragona ha estat el centre coordinador d'aquest projecte Comenius en el qual s'ha mirat de fer conèixer la realitat d'aspectes molt importants per a cadascuna de les ciutats a on pertanyen els centres participants: Tarragona, Oranienburg-Berlin, Partille-Göteborg, Lodz i Fano. Mentre ha durat la tasca conjunta, s'han treballat temes tan diversos com el medi ambient, la mobilitat, la cultura, l'entreteniment, la ciutadania europea i el sistema educatiu.

A la presentació de la Guia hi han assistit Joan Sanahujes, regidor d'ensenyament; Jordi Dolç, director del centre; José Guerrero, professor que lidera el projecte Comenius: Anna Pérez, professora d'anglès; alumnes de Tarragona i professors de diversos països.

Gràcies als intercanvis que s'han produït al llarg del procés, tots els alumnes han tingut l'oportunitat de copsar les realitats dels països que han visitat des de la visió pròpia de cada ciutat de procedència, de manera que la perspectiva amb la que han elaborat la guia ha estat molt més àmplia de la que tenien abans de començar el projecte. El fet de poder viure i comparar diferents realitats culturals ha resultat molt enriquidor per tenir una visió més global de la societat en que vivim.

"Des de l'Ajuntament hem col·laborat en l'acollida als participants a través de l'IMET. Felicitem a l'Institut Tarragona per potenciar els idiomes i treballar perquè Europa torni a estar orientada sota el seu lema: Units en la diversitat' ", ha manifestat Joan Sanahujes, conseller d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tarragona.

L'Institut Tarragona, ocupa un local municipal i és un centre de nova creació que té uns objectius ben definits: l'impuls de les llengües estrangeres, l'alemany és la primera llengua i algunes matèries s'imparteixen directament en anglès. Per participar en el projecte, el centre ha rebut una subvenció d'uns 20.000 euros per part de la UE. Els 21 alumnes que hi han participat se els hi ha exigit tres condicions: un bon nivell d'anglès, un bon expedient acadèmic i disponibilitat d'allotjar alumnes estrangers a casa seva.

Segells de reconeixement d’administració oberta