Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2014 Catorze escoles de Tarragona recullen 4.000 litres d'oli domèstic

Catorze escoles de Tarragona recullen 4.000 litres d'oli domèstic

Catorze escoles de Tarragona recullen 4.000 litres d'oli domèstic

L’Ajuntament de Tarragona estudia la possibilitat d’afegir més centres educatius.
25/06/2014

 

El mes de novembre de l’any passat es va iniciar el nou servei de recollida de l’oli domèstic. Aquest curs escolar, catorze escoles de Tarragona s’han adherit al projecte, amb la participació de 5.846 alumnes que han permès la recollida i reciclatge de 4.000 litres d’oli domèstic.

“És un hàbit que cal adquirir, per una banda l’oli domèstic és un residu que embruta molt i per una altra se’n treu molt de profit (biodièsel)”, diu el regidor de Neteja Pública, Joan Sanahujes. “La campanya s’ha fet en centres escolars perquè és un valor cívic que els nens i les nenes poden transmetre i compartir amb la família”, afegeix Joan Sanahujes.

Les 14 escoles adherides al projecte han estat les següents: Sant Pau Apòstol, Sant Domenech de Guzman, Ponent, El Carme, Bonavista, César August, Pràctiques, El Miracle, Mare de Déu del Carme, Pau Delclòs, Pax, La Salle Tarragona, L’Estonnac Ensenyança i Santa Teresa de Jesús.

Les escoles que van mostrar el seu interès en participar al projecte el curs vinent són: Mare-Nostrum, Sant Pere i Sant Pau, Riuclar, Joan Roig, Arrabassada, Campclar, Sant Salvador, Mediterrani, Mare de Déu dels Àngels, Joan XXIII, Torreforta i Floresta.

Cal tenir en compte que, dels 4.000 litres recollits a les escoles, s’han pogut generar aproximadament 3.900 litres de biodièsel, combustible provinent de matèries renovables i respectuós amb el medi ambient.

“Els bons resultats són gràcies a la col·laboració de totes les escoles que hi han participat i que han fet possible la recollida i posterior reciclatge d’aquest residu”, diu el regidor Joan Sanahujes.

L’Ajuntament de Tarragona vol encoratjar a la resta d’escoles de la ciutat a participar en la recollida d’oli domèstic aquest curs vinent (2014-2015).

Segells de reconeixement d’administració oberta