Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2014 Tarragona participarà de l'intercanvi d'estudiants a través del programa Aula Patrimoni

Tarragona participarà de l'intercanvi d'estudiants a través del programa Aula Patrimoni

Tarragona participarà de l'intercanvi d'estudiants a través del programa Aula Patrimoni

També gaudirà d’un concert del Festival de Música de Càmera que se celebrarà a les 13 ciutats del Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad.
Tarragona participarà de l'intercanvi d'estudiants a través del programa Aula Patrimoni Imatge dels assistents a la darrera reunió de la Comissió d'Educacií i Cultura del GCPH
11/03/2014

La tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, va asistir el 10 de març a la reunió de la Comissió d’Educació i Cultura del Grupo Ciutats Patrimoni de la Humanitat que es va celebrar a Madrid. En aquesta trobada es va fer un repàs de l’estat dels diferents programes i projectes que s’estan desenvolupant en el sí de la Comissió de les àrees d’Educació i Cultura pel 2014.

Així, d’una banda es va parlar del Programa Aula Patrimoni, que ha engegat aquest curs 2013-2014 i que pretén que els alumnes que visquin en una de les tretze ciutats patrimoni, coneguin i aprenguin quines són les altres ciutats que conformen el grup i és per aquest motiu que s’establiran una sèrie d’intercanvis a partir de l’abril on amfitrions i visitants presentaran les seves ciutats respectivament. Properament es tancarà el programa entre Tarragona i la ciutat corresponent.

Pel que fa a l’activitat musical també es va definir el Festival de Música de Càmera Ciutats Patrimoni, que tindrà un concert a cada municipi a càrrec de l’Escola Superior de Música Reina Sofia i l’Insitut Internacional de Música de Càmera de Madrid.

Així mateix es van presentar una sèrie de projectes i propostes més, que s’aniran definint al llarg del 2014 com l’exposició Las Ciudades Patrimonio vistas por sus fotógrafos, un projecte itinerant per les 13 ciutats i que es desenvoluparà fins el 2016 i reunirà una selecció dels millors fotògrafs, que es completarà amb un catàleg i un innovador projecte digital. Així mateix es convocarà un concurs fotogràfic Patrimonio y Naturaleza a través de les xarxes socials.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu és actuar de manera conjunta en la defensa i la promoció del patrimoni cultural de les 13 ciutats que el componen , els cascos històrics han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá d'Henares, Àvila, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Llacuna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona i Toledo.

Segells de reconeixement d’administració oberta