Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2015 EMATSA, la Generalitat i l'IES Comte de Rius posen en marxa un cicle de Formació Professional de laboratori d'anàlisis i control de qualitat

EMATSA, la Generalitat i l'IES Comte de Rius posen en marxa un cicle de Formació Professional de laboratori d'anàlisis i control de qualitat

EMATSA, la Generalitat i l'IES Comte de Rius posen en marxa un cicle de Formació Professional de laboratori d'anàlisis i control de qualitat

Aquest mòdul s’imparteix a l’IES Comte de Rius de Tarragona
EMATSA, la Generalitat i l'IES Comte de Rius posen en marxa un cicle de Formació Professional de laboratori d'anàlisis i control de qualitat Foto: Mauri Fernandez
14/07/2015

 

El president de l’Empresa Mixta d’Aigües de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyament de Règim Especial, Melcior Arcarons, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per desenvolupar un cicle de laboratori d’anàlisi i control de qualitat a l’Institut Comte de Rius de Tarragona.

El president d’Ematsa ha destacat que aquesta nova formació servirà “per generar més oportunitats d’ocupabilitat als joves del municipi i de l’àrea de Tarragona”, i ha afegit: “És una iniciativa cabdal per la societat i, sobretot, pels joves que pateixen la xacra de l’atur. És una gran oportunitat pels joves que pateixen la xacra de l’atur. Ematsa té el millor laboratori de Catalunya i d’Espanya tant en quantitat, com en qualitat, per tant, formar-se en aquesta especialitat és una bona eina de cara al futur”.

Per la seva part, el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyament de Règim Especial, Melcior Arcarons, ha afegit que “aquest nou cicle de formació dual està donant molts bons resultats, perquè els alumnes participen en el procés productiu, alhora que fan la formació”.

Aquest projecte formatiu, impulsat per Ematsa i la Generalitat de Catalunya, s’impartirà en règim d’alternança i dual amb l’objectiu de desenvolupar una oferta formativa que permeti als alumnes assolir les competències professionals en l’àmbit del laboratori d’anàlisi i de control de qualitat. D’aquesta manera, Ematsa vol col·laborar en la promoció de la formació professional de l’àmbit de la química per millorar la qualificació professional dels treballadors del seu sector.

Els alumnes que finalitzin aquest mòdul obtindran una titulació homologada i faran estades a l’empresa per adquirir els coneixements. Aquest conveni estarà vigent fins al curs 2019-2020.


Un altre mòdul de formació professional a l’IES Pere Martell

Aquest nou cicle que s’imparteix a l’IES Comte de Rius s’afegeix al mòdul de formació professional que aquest curs s’ha estat impartint a l’IES Pere Martell de tècnic en xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d’aigua.

Amb aquesta titulació, Tarragona s’ha convertit en la primera ciutat a impartir el títol, la qual cosa la situa en la punta de llança de la formació professional del sector de l’aigua. Així mateix, Ematsa ha esdevingut una de les empreses impulsores del primer títol de FP vinculat al sector de l’aigua i del medi ambient. Es compleix, d’aquesta manera, un objectiu de millorar l’oferta formativa a Tarragona, sent referents en l’impuls de la FP dual.

Segells de reconeixement d’administració oberta