Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2016 El 30 de març s'inicia la preinscripció escolar

El 30 de març s'inicia la preinscripció escolar

El 30 de març s'inicia la preinscripció escolar

L’oferta dels centres docents de la ciutat a P3 és de 1.401 places mentre que el nombre d’infants empadronats a Tarragona nascuts el 2013 és de 1.231.
23/03/2016

 

El proper dimecres, 30 de març, s’inicia el període de Preinscripció pel segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria als centres educatius.

L’oferta dels centres docents de la ciutat a P3 és de 1.401 places mentre que el nombre d’infants empadronats a Tarragona nascuts el 2013 és de 1.231. La davallada demogràfica a la ciutat suposa una reducció de 170 infants respecte al curs passat. Aquest any com a novetat, els grups de P3 de l’escola pública parteixen d’una ràtio general de 23 alumnes (22 en els centres d’entorns d’alta complexitat). Aquesta mesura pot evitar el tancament de grups, a la vegada que és un factor que pot afavorir la qualitat i atenció educativa a les aules. Una vegada els pares i mares hagin presentat la seva sol·licitud al centre desitjat, serà l’administració educativa qui analitzarà la demanda i la possibilitat de reduir grups. En la passada preinscripció, el 96% de les famílies van tenir plaça en el centre demanat en primera opció a P3.

A primer d’ESO s’augmenta en un grup l’oferta del municipi per fer front a la incorporació de l’alumnat de sisè, que passa a la secundària. És el volum d’alumnat més nombrós dels darrers anys. Això és degut a la incorporació de l’alumnat de l’escola l’Arrabassada, que per primer cop accedeix a l’institut.

Des de l’Oficina Municipal d’Escolarització (Av. Ramón y Cajal, 70 Tel. 977 211119), s’han adreçat per carta a totes les famílies amb infants nascuts el 2013. S’ha activat la campanya informativa “a Tarragona, TOTS A L’ESCOLA”, que inclou xerrades informatives a les llars municipals, difusió a través dels centres cívics i centres d’atenció primària, ús de pantalles informatives municipals, falques de ràdio i pàgina web, etc.

L’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), posa a disposició de la ciutadania assessorament tècnic personalitzat per atendre qualsevol dubte relacionat amb la preinscripció.

Més informació

Segells de reconeixement d’administració oberta