Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2016 Festa cloenda del cicle "Lliga el conte i passa'l"

Festa cloenda del cicle "Lliga el conte i passa'l"

Festa cloenda del cicle "Lliga el conte i passa'l"

La Biblioteca de Torreforta i el Pla Educatiu d’Entorn organitzen aquesta activitat per promoure la lectura entre els alumnes d’1 a 6 anys
Festa cloenda del cicle "Lliga el conte i passa'l" Moment de la festa de cloenda d'avui
09/06/2016

 

Avui s’ha celebrat la primera jornada de la festa de cloenda del cicle “Lliga el conte i passa’l”, una activitat organitzada pel Pla Educatiu d’Entorn i la Biblioteca Pública de Torreforta per promoure la lectura entre els escolars d’1 a 6 anys. Durant tot el curs escolar es proposa a tots els centres i entitats educatives de la zona de Ponent el treball sobre un mateix conte. Aquest any ha estat “Ballar amb els núvols”, de Vanina Starkoff, que promou valors com la interculturalitat i el respecte a la diferència.

La iniciativa compta amb més de cinc anys de trajectòria i cada final de curs se celebra una festa de cloenda on s’apleguen els prop de 700 alumnes que hi participen de les escoles: Escola Mediterrani, Escola Riu Clar, Escola Campclar, Escola Els Àngels, Escola Ponent, Escola Torreforta, Col·legi la Salle Torreforta, Escola La Floresta, les llars d’infants municipals el Ninot i la Taronja, la Baldufa, i Fundació Casal l’Amic. Avui la festa ha estat per als més petits i ha comptat amb l’animació del contacontes Agus Ferrer i la presència del conseller d’Ensenyament, Francesc Roca, i la inspectora d’Ensenyament de la Generalitat, Rosa Maria Codines. Demà la festa continua amb els més grans.

Aquesta activitat va adreçada a les llars d’infants i als cursos d’educació infantil, i es pretén que sigui una activitat engrescadora i motivadora pels alumnes, on  puguin expressar i desenvolupar la seva  creativitat. Per tal de fer una bona difusió dels treballs que fan els alumnes, s’ha creat un blog que du per títol el mateix nom que l’activitat i s’utilitzen les plataformes digitals per apropar famílies, mestres i alumnes. En aquest projecte, hi col·labora activament la Biblioteca Pública de Torreforta realitzant diferents activitats d’animació lectora amb els alumnes, que troben una biblioteca infantil decorada amb les il·lustracions del conte, i on ells mateixos se senten protagonistes de la mateixa història.

Segells de reconeixement d’administració oberta