Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2016 La 6a edició de les Jornades de Mediació tindran lloc els propers 17, 18 i 19 d'octubre

La 6a edició de les Jornades de Mediació tindran lloc els propers 17, 18 i 19 d'octubre

La 6a edició de les Jornades de Mediació tindran lloc els propers 17, 18 i 19 d'octubre

Aquest any el tema central serà "Mediació, societat i violència"
10/10/2016

Els dies 17, 18 i 19 d'octubre, el Campus Catalunya de la URV acollirà les VI Jornades de Mediació a Tarragona amb el títol "Mediació, societat i violència". L'edició d'aquest any reflexionarà sobre la violència en totes les seves formes i àmbits, a través de debats, conferències i tallers amb la voluntat de col·laborar en la promoció de la cultura de pau i la mediació per a la gestió de conflictes.

Durant els tres dies, es tractaran temes com la mediació en l'àmbit penal i escolar, la visió que en té el teixit social, es realitzaran tallers sobre com afecta la violència en els menors durant un procés de divorci, com afrontar la violència dels fills cap als pares amb la participació d'experts de diferents serveis de mediació de Catalunya. Les jornades clouran amb la presentació del programa de Tutoria entre iguals per a la prevenció de la violència a les escoles.

La mediació és una forma de gestionar els conflictes i les discrepàncies entre les persones o grups, a través del diàleg constructiu, evitant la judicialització de la vida quotidiana. Les jornades, iniciades el 2010, pels Plans de Desenvolupament Comunitari i l'Institut Municipal de Serveis Socials van sorgir com un punt de trobada del sector, i en aquests sis anys s'han consolidat gràcies a la implicació d'entitats, serveis municipals i col·legis professionals.

Les inscripcions són gratuïtes i poden fer-se a través de la web:  imet.tarragona.cat

Organitza:

- Ajuntament de Tarragona, a través de l'Institut Municipal de Serveis Socials, l'Institut Municipal d'Educació i Tarragona Ciutat Educadora.
- Associació de Professionals de la Mediació de les comarques Tarragonines.
- Universitat Rovira i Virgili – Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia
- Col·legi d'Advocats de Tarragona
- Col·legi d'Educadores i educadors Socials de Catalunya
- Col·legi de Pedagogs de Catalunya
- Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya
- Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

Col·labora: el Centre de Mediació en dret Privat de Catalunya i Generalitat de Catalunya

Segells de reconeixement d’administració oberta