Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2016 La UOC i l'Ajuntament de Tarragona faran activitats científiques, acadèmiques i culturals en xarxa

La UOC i l'Ajuntament de Tarragona faran activitats científiques, acadèmiques i culturals en xarxa

La UOC i l'Ajuntament de Tarragona faran activitats científiques, acadèmiques i culturals en xarxa

Amb la signatura del conveni es consolida la UOC com el referent d’universitat virtual a la ciutat
La UOC i l'Ajuntament de Tarragona faran activitats científiques, acadèmiques i culturals en xarxa Foto: Mauri - Signatura del conveni
04/02/2016

 

L’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han signat avui un nou acord per obrir noves vies de col·laboració que facin possible la transferència del coneixement entre la universitat, el territori i les persones. El conveni l’han signat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el rector de la UOC, Josep A. Planell, aquest migdia a l’Ajuntament de Tarragona. El nou conveni permetrà consolidar la UOC com el referent d’universitat virtual a la capital del Tarragonès.

Les dues institucions han acordat imaginar-se un nou futur més on line i posar en marxa noves estratègies conjuntes que evolucionin des del model presencial a models virtuals d’atenció i interacció. Es tracta d’adaptar-se a l’evolució de la mateixa societat i de garantir la sostenibilitat global del servei prestat. Per tots aquests motius tant l’Ajuntament com la Universitat han cregut adient la revisió de l’actual conveni i encetar una taula de treball per convenir les noves vies de relació.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha remarcat que “tant l’Ajuntament com la UOC volem emprendre noves iniciatives que apostin pel desenvolupament d’activitats que incentivin les relaciones acadèmiques, científiques i culturals”. “Gràcies a l’acord –ha afegit el rector Planell– s’intercanviaran experiències orientades al desenvolupament dels professionals i a la millora de competitivitat de les organitzacions en el marc de la societat del coneixement”.

Modalitats de col·laboració:

  • Incentivar les relacions de caràcter cultural, acadèmic, científic i institucional entre la UOC i l’Ajuntament de Tarragona, mitjançant l’Institut Municipal d’Educació.
  • Treballar conjuntament en el desenvolupament d’activitats dels àmbits de coneixement i expertesa de la UOC obertes a la societat, que siguin d’interès comú per ambdues institucions en el seu àmbit territorial.
  • Col·laborar en la promoció, potenciació i desenvolupament del territori.
  • Fomentar el debat i l’intercanvi d'experiències sobre tots aquells temes que puguin beneficiar ambdues institucions.
  • Col·laborar en la difusió de la UOC i especialment de la formació que s’hi ofereix i les activitats de tipus divers que s’hi duen a terme.
  • Col·laborar en l’estudi i l’execució de projectes i iniciatives que reportin beneficis a la projecció de la UOC i de la ciutat de Tarragona.
  • Estimular l’intercanvi recíproc d’informació sobre temes d’investigació, llibres, publicacions i altres recursos i materials d’interès per a ambdues institucions i el seu territori.
  • Qualsevol altra acció relacionada amb les finalitats de les parts, de la manera que es decideixi en cada cas.


Estreta relació de la UOC amb la Rovira i Virgili

Un dels trets característics de la UOC ha estat sempre el de col·laborar amb les universitats presencials. Amb la Rovira i Virgili hi han signats 67 acords des dels inicis de la Universitat Oberta de Catalunya, l’any 1995. Destaca el grau que ofereixen conjuntament ambdues universitats d’Antropologia i Evolució Humana i el màster universitari d’Enginyeria Computacional i Matemàtica.

La UOC a Tarragona

Actualment, 700 tarragonins estudien a la UOC i 777 persones ja s’hi han graduat. 

Segells de reconeixement d’administració oberta