Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2016 Orléans i Tarragona, ciutats agermanades en educació

Orléans i Tarragona, ciutats agermanades en educació

Orléans i Tarragona, ciutats agermanades en educació

19 alumnes francesos del Col·lege Jean Rostand d'Orléans han realitzat tres jornades de pràctiques prelaborals a la nostra ciutat.
28/04/2016

En el marc dels acords d'agermanament entre Tarragona i Orléans, 19 alumnes francesos del Col·lege Jean Rostand d'Orleans, acompanyats de tres professor,s han realitzat tres jornades de pràctiques prelaborals a la nostra ciutat, en la modalitat job shadow, ombres en el treball, consistents en conèixer la realitat i la pràctica de la professió en la que el proper curs iniciaran estudis de formació professional. 

Les pràctiques s'han realitzat a l'Ajuntament (IMET, Llar d'Infants Bonavista, Serveis d'Informàtica i Patronat de Turisme), a l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC), a Correus i a empreses col·laboradores, 

El conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha realitzat una trobada amb el professorat i les alumnes que han realitzat les pràctiques a l’IMET. 

En la seva estada també han visitat i conegut Tàrraco, els llocs culturals i històrics emblemàtics de la ciutat i l'Ajuntament. 

Aquestes activitats es realitzen des de fa 6 cursos i han permès que més d'un centenar d'alumnes d’Orléans hagin fet visites, així com estades d'un mes de pràctiques de formació professional a Tarragona. En reciprocitat, alumnat de diversos instituts de Tarragona han fet pràctiques a Orléans i a altres ciutats de França.

Les diverses col·laboracions educatives entre les ciutats agermanades també han ajudat a la realització de projectes educatius europeus entre ciutats.

L'IMET col·labora, juntament amb la conselleria de Comerç, Relacions Ciutadanes i Universitats, en activitats educatives amb la ciutat d'Orleans, agermanada amb Tarragona des del 23 de setembre del 1978.

Segells de reconeixement d’administració oberta