Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2016 Sis escoles participen al primer festival de Teatre Escolar de Tarragona

Sis escoles participen al primer festival de Teatre Escolar de Tarragona

Sis escoles participen al primer festival de Teatre Escolar de Tarragona

Les dues jornades matinals del festival, els dies 9 i 10 de juny el Teatre Metropol, constaran d'una visita guiada al Teatre Metropol i de dos tallers, impartits per la Companyia Passabarret.
06/06/2016

Els dies 9 i 10 de juny el Teatre Metropol acollirà la primera edició de 'Teatre Escolar', un festival perquè els infants gaudeixin d’un dia plenament teatral tot combinant les accions formatives amb les representacions de les obres assajades durant el curs.

Les dues jornades matinals del festival constaran d'una visita guiada al Teatre Metropol i de dos tallers, impartits per la Companyia Passabarret, titulats "Iniciació al pallasso" i "Fem volar objectes". A la tarda, la jornada continuarà al mateix Teatre Metropol amb les representacions de les obres que els alumnes de les escoles participants han preparat i treballat durant el curs.

Sis escoles públiques de la ciutat participaran en aquesta primera edició del festival: Escola el Serrallo, Escola Torreforta, Escola El Miracle, Escola Pau Delclòs, Escola Cèsar August i Escola Tarragona. La participació serà rotativa, de manera que l'any vinent hi prendran part sis altres centres educatius.

El Teatre Escolar és una nova iniciativa que neix del Servei de Suport de Teatre a les Escoles, un servei adscrit a l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET) i que des de 1990 ofereix aquesta eina pedagògica als infants de la ciutat. Mitjançant la lectura i representació de diferents obres els alumnes treballen aspectes com la lectura, la dicció, l'expressió davant del públic, el treball en grup, etc.

Actualment el servei compta amb un equip de sis professors i professores que es reparteixen per 19 escoles públiques de la ciutat i dos centres concertats d'educació especial. Aquest curs un total de 2.550 alumnes de cicle mitjà i cicle superior de primària han participat en les seves activitats.

Segells de reconeixement d’administració oberta