Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2016 Tarragona rebrà demà el segell de Ciutat Amiga de la Infància

Tarragona rebrà demà el segell de Ciutat Amiga de la Infància

Tarragona rebrà demà el segell de Ciutat Amiga de la Infància

L'acte de lliurament se celebra demà al Palacio de la Magdalena de Santander
Tarragona rebrà demà el segell de Ciutat Amiga de la Infància Imatge d'arxiu d'un CMIT
14/11/2016Demà dimarts, 15 de novembre, a les 11 h del matí el conseller d'Ensenyament, Francesc Roca, assistirà a l'acte de lliurament dels guardons de Ciutats Amigues de la Infància que se celebrarà al Palacio de la Magdalena de Santander.

Tarragona ha estat reconeguda juntament amb altres municipis en el marc del programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI) impulsat per UNICEF, el Ministeri de Sanitat, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència.

Amb aquest reconeixement es pretén impulsar i promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen al municipi, a més de promocionar la participació dels infants i els adolescents en els temes de la seva incumbència. La declaració per part de la UNICEF suposa un aval a algunes de les polítiques municipals impulsades durant els darrers anys, com el Consell Municipal d'Infants de Tarragona (CMIT), òrgan de participació infantil on els nens i nenes de la ciutat poden expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, a fi de contribuir a millorar aquells aspectes de la seva ciutat que considerin necessaris.


Per desenvolupar els objectius del programa CAI, la Conselleria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tarragona ha preparat un Pla de la Infància i l'Adolescència, que concreta els principals àmbits d'actuació en els pròxims dos anys en tres eixos:

  • L'infant com a agent actiu a la ciutat, que recull les accions per fomentar la seva participació.
  • La ciutat, un lloc "bo" o un bon lloc per a infants i adolescents, que preveu millorar i sintetitzar l'oferta de programes per a aquests col·lectius.
  • L'especial atenció a col·lectius vulnerables.

 

En total, 13 municipals catalans i 170 al conjunt de tot l'Estat ja formen part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància a tota Espanya.

Segells de reconeixement d'administració oberta