Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2017 Dia europeu de la Mediació

Dia europeu de la Mediació

Dia europeu de la Mediació

S’ha instal·lat un punt d’informació a la Plaça de la Font per difondre el diàleg com a eina per a la resolució de conflicte
19/01/2017

Avui, dijous 19 de gener, amb motiu del dia Europeu de la Mediació s’ha instal·lat a la plaça de la Font un punt d’informació per donar a conèixer la mediació com a eina per facilitar el diàleg en la gestió de conflictes. El civisme i la convivència són un factor clau en les activitats que promou l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), a través del Projecte Educatiu de Ciutat i el Servei de Mediació de l’Institut Municipal de Serveis Socials, ambdues iniciatives impulsen aquest punt informatiu per difondre tots els serveis i recursos de mediació disponibles a la ciutat i sensibilitzar sobre  la cultura de pau i el diàleg per a la resolució de conflictes.

El punt d’informació estarà instal·lat durant tot el dia i totes les persones que s’hi apropin podran respondre una enquesta que servirà per saber el grau de coneixement de la ciutadania sobre la mediació i la seva aplicació. La mediació es fonamenta en la promoció del diàleg positiu en les relacions entre les persones amb l’ajut d’una tercera persona mediadora, imparcial que actua de facilitador.

La seva pràctica en la gestió i resolució de conflictes s’aplica en molts àmbits de la convivència. En destaca el seu desenvolupament a l’àmbit educatiu, el comercial, les relacions laborals o les comunitats de veïns per resoldre problemes vinculats a les dificultats relacionals, o l’incompliment de les ordenances de convivència. Així mateix s’aplica en la justícia juvenil amb mesures penals alternatives a través dels treballs en benefici de la comunitat. A l’àmbit familiar la mediació esdevé una important opció per facilitar els processos de separació i divorci o de relacions intergeneracionals.

La mediació és un sistema alternatiu a l’enfrontament judicial per a la gestió de conflictes, on la persona mediadora ajuda a les parts implicades a què es comuniquin positivament i puguin comprendre els punts de vista dels altres. El procés facilita que les parts esdevinguin protagonistes en trobar les solucions i assoleixin acords adequats a tots els participants, en lloc de posar-les en mans del jutge. A diferència d’un procés judicial tradicional, destaca per ser molt més ràpida en la seva resolució, més econòmica, i sovint més satisfactòria, perquè l’acord el decideixen directament les parts.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta