Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2017 Divendres engega la 13a edició de "L'Aventura de la vida"

Divendres engega la 13a edició de "L'Aventura de la vida"

Divendres engega la 13a edició de "L'Aventura de la vida"

En l’edició anterior, van passar pels micròfons del programa radiofònic 240 alumnes de centres educatius de la ciutat
Divendres engega la 13a edició de "L'Aventura de la vida" Fotografia d'un dels programes de l'any passat
24/01/2017

El divendres, 27 de gener, comença la 13a edició de l’espai radiofònic per a la promoció d’hàbits saludables “L’aventura de la Vida”. El programa amb una freqüència setmanal, s’emet en directe de gener a juny, els divendres d’11 a 12 hores del matí, a Tarragona Ràdio des de l’any 2005. El tret de sortida d’aquest divendres comptarà amb la participació dels consellers Ana Santos i Francesc Roca i la coordinadora pedagògica de la Fundació Catalana de l’Esplai, Isabel Matas, a més d’alumnes i tutors que han participat en edicions anteriors. La consellera de Salut, Ana Santos, destaca la bona acollida del programa entre la comunitat educativa, ja que “fomenta la capacitat crítica dels nostres joves, perquè esdevinguin uns ciutadans més participatius i implicats en el seu entorn. La ràdio serveix d’altaveu a les seves reflexions, preocupacions i els fa part activa en la proposta de solucions i millores”.

El projecte radiofònic té com a principals objectius aconseguir la implicació de les famílies i de la comunitat en la transmissió d’estils de vida saludable. En aquesta temporada hi participen els alumnes d’educació primària i els seus tutors dels següents centres educatius: Col·legi Lestonnac-L’Ensenyança, Col·legi Sant Pau, Escola Bonavista, Escola Camp Clar, Escola Sant Pere i Sant Pau, Escola Ponent i CEE Sant Rafael, IES Comte de Rius,  Escola Joan XXIII, Col·legi El Carme i Col·legi Sant Domènech.

Durant l’espai els joves fan propostes de millora del seu entorn, el curs passat van tractar temes com les relacions interpersonals, l’empatia, la solidaritat, l’alimentació saludable, els mòbils i les xarxes socials, la violència de gènere i l’assetjament escolar, entre d’altres. Es van fer un total de 19 programes en directe des dels estudis de la ràdio o des de les aules i hi van participar un total de 240 alumnes, 33 tutors, 8 avis i 8 pares. “L’aventura de la vida” va començar el 2005, des de llavors s’han fet 230 programes i pels seus micròfons hi han passat 2.449 alumnes i 306 tutors.

Segells de reconeixement d'administració oberta