Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2017 Els Premis Josep Vives Ciurana reconeixen els millors projectes escolars

Els Premis Josep Vives Ciurana reconeixen els millors projectes escolars

Els Premis Josep Vives Ciurana reconeixen els millors projectes escolars

30/11/2017


Les instal·lacions de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET) van acollir ahir a la tarda el lliurament dels Premis d'Educació Josep Vives Ciurana, que anualment reconeixen la tasca que desenvolupen els centres escolars de la ciutat com a comunitat educativa integrada pel professorat, alumnat, mares i pares i personal no docent.

Els premis, organitzats per l'IMET a través del Projecte Educatiu de Ciutat i com a Ciutat Amiga de la Infància, consten de quatre categories: primer cicle d'educació infantil (0-3 anys), segon cicle d'educació infantil (3-6 anys), educació primària (6-12 anys) i, com a novetat en aquesta convocatòria, educació especial.

En aquesta sisena edició s'han presentat 20 experiències per part de 18 centres educatius de la ciutat. Els premis tenen una dotació econòmica de 1.200 € per a cadascuna de les categories. El jurat avaluador ha estat format pel conseller d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca; la directora de l'Institut Municipal d'Educació, Montserrat Fortuny; un representant de cada ensenyament segons categories i un representant de Repsol, empresa col·laboradora dels premis.
L'objecte dels premis és valorar experiències educatives realitzades en el present curs escolar i/o en l'anterior ja realitzades o que estiguin iniciades i en avançat procés de desenvolupament, preferentment referits als àmbits temàtics següents: Tarragona Ciutat Educadora – Ciutat Amiga de la Infància, pràctiques educatives amb les famílies, programes coparticipats amb altres Ciutats, cohesió social i convivència, preservació i sostenibilitat del medi ambient, Anella Verda de Tarragona, tecnologies de la informació i comunicació, artístiques i culturals i aprenentatge de les llengües. També s'admet els projectes o experiències d'altres àmbits temàtics que cooperin en la millora de la qualitat educativa en el procés d'ensenyament – aprenentatge.


Els guardonats d'aquesta edició han estat:


Categoria: Educació Infantil de primer cicle (0 a 3 anys)
• Guanyador - Llar d'infants Municipal El Ninot, el projecte "El desenvolupament motor en el procés maduratiu dels infants en l'etapa 0 a 3"
• Accèssit - Llar d'infants municipal Cèsar August, pel projecte "Més que un hort"
• Accèssit - Llar d'infants municipal La Taronja, pel projecte "Menjarem, menjarem, menjarem i tots riurem"
 

Categoria: Educació Infantil de segon cicle (3 a 6 anys)
• Guanyador - Escola Pau Delclòs, pel projecte "El monument dels Castellers de Tarragona"
• Accèssit -Escola de Pràctiques, pel projecte "Onades de poesia"
• Accèssit - Escola Cèsar August, pel projecte "Tarragona ens emociona"
 

Categoria: Educació Primària (6 a 12 anys)
• Guanyador - Escola Sant Salvador, pel projecte "Salvem l'Anella Verda de Tarragona"
• Accèssit - Escola El Miracle, pel projecte "Fira de turisme"
• Accèssit - Escola El Serrallo, pel projecte "Habilitació hort escolar ecològic"
 

Categoria: Educació Especial
• Guanyador - Col·legi Públic d'Educació Especial Sant Rafael, pel projecte "Sistemes augmentatius alternatius de comunicació"
• Accèssit - Escola Solc, pel projecte "Johan mai aniràs sol"

Segells de reconeixement d'administració oberta