Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2017 L'Institut Sant Pere i Sant Pau acull aquest dijous la prova tarragonina de la IV Copa Cangur

L'Institut Sant Pere i Sant Pau acull aquest dijous la prova tarragonina de la IV Copa Cangur

L'Institut Sant Pere i Sant Pau acull aquest dijous la prova tarragonina de la IV Copa Cangur

Un centenar d’alumnes de 2n i 3r d’ESO de Tarragona participen en aquesta competició de lògica matemàtica.
25/01/2017

Demà dijous, 26 de gener, a les 17 h, l’Institut Sant Pere i Sant Pau es constituirà com a seu de la Ciutat de Tarragona per a la IV Copa Cangur, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona a través de l’Institut Municipal d’Educació i com a Ciutat Educadora.

La Copa Cangur es tracta d’una prova d’enginy, destresa i lògica matemàtica que es realitza simultàniament arreu de tota Catalunya en 18 seus. En la seu de l’Institut de Sant Pere i Sant Pau hi participaran un total de 98 alumnes tarragonins procedents dels centres educatius següents: Institut Campclar, Institut Tarragona, Institut Sant Pere i Sant Pau, Institut Pons d’Icart, Col·legi Sant Pau Apòstol, Col·legi La Salle-Torreforta, i Col·legi Santa Teresa de Jesús.

Els centres escolars participants presentaran els seus millors alumnes de matemàtiques de 2n i 3r d’ESO, constituïts en equips de set alumnes. Cada centre podrà presentar més d’un equip. Els alumnes resoldran 12 problemes sense utilitzar cap dispositiu de càlcul, aplicant els continguts que han après durant la seva etapa educativa durant els 60 minuts de durada de la prova. Les preguntes canvien de puntuació segons el temps, la dificultat o les soluciones errònies aportades pels grups a la mateixa. El grup més destacat de la prova tarragonina participarà a la final, que és celebrarà al Tecnocampus de Mataró el dimecres 1 de març.

Un total de 14 equips participaran a la prova tarragonina, xifra qualificada com a “èxit” per la direcció de l’Institut Sant Pere i Sant Pau, que espera que l’any vinent el centre torni a ser la seu de la prova a la ciutat.

L’Ajuntament de Tarragona, en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat i com a Ciutat Educadora, té la voluntat i el compromís de facilitar i col·laborar en les activitats que promouen i organitzen els centres escolars, amb especial atenció a les que, com en aquest cas, impliquen un conjunt de centres de la ciutat, treballen continguts innovadors i tecnològics i assoleixen projecció ciutadana.

Segells de reconeixement d'administració oberta