Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2017 Suport Vital Bàsic a les escoles

Suport Vital Bàsic a les escoles

Suport Vital Bàsic a les escoles

Aquest divendres ha finalitzat la primera part de la formació a 72 futurs professors
30/01/2017

Dins el marc de col·laboració de la URV i l’ajuntament de Tarragona, aquest divendres ha finalitzat la primera part de la formació en SVBe de 72 futurs professors de primària, que durant el seu període de practiques als diferents centres educatius  i seguint una metodologia específica en espiral adequada a cada cicle educatiu, ensenyaran als infants com actuar davant una mort sobtada.

Aquesta formació forma part del desenvolupament del Programa SVBe i Tarragona Cardioprotegida (que impulsa i coordina el servei municipal de promoció de la salut) i pretén minimitzar l’impacte d’una aturada cardíaca fora dels recintes sanitaris, incrementant el número de testimonis presencial amb capacitat de detectar l’aturada cardiorespiratoria i activar els dispositius d’emergències, iniciant les primeres maniobres de Suport Vital Bàsic.

El suport vital són les tècniques i tractaments d'emergència realitzades en una situació d'urgència mèdica per mantenir la vida de la persona després de la fallada d'un o més òrgans vitals. Els metges i tècnics d'emergències mèdiques són els encarregats de realitzar els procediments bàsics i avançats de suport vital. Tot i així, moltes vegades es proporciona en el lloc de l'emergència per part de familiars o vianants abans de l'arribada dels serveis d'emergència.

Les tècniques de suport vital bàsic, com la realització de la RCP en una víctima d'aturada cardíaca poden duplicar o fins i tot triplicar la possibilitat de supervivència del pacient. Altres tipus de suport vital bàsic inclouen proporcionar respiració en cas d'asfíxia, parar una hemorràgia o l'ús d'un desfibril·lador extern automàtic.

Segells de reconeixement d'administració oberta