Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2017 Tarragona celebra dilluns el Dia Escola de la No-Violència i la Pau

Tarragona celebra dilluns el Dia Escola de la No-Violència i la Pau

Tarragona celebra dilluns el Dia Escola de la No-Violència i la Pau

Més de 800 alumnes de centres educatius de la ciutat han enviat cartes a infants d’un camp de refugiats de Grècia.
26/01/2017

El proper dilluns 30 de gener, a les 10.30 h, la sala August del Palau Firal i de Congressos acollirà l’acte Cartes per la Pau, una celebració conjunta dels centres educatius de Tarragona del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP).

La celebració conjunta del DENIP per part dels centres educatius de Tarragona és una de les activitats que contempla el projecte ‘Educació per la Pau’ –del qual se celebra enguany la cinquena edició–, obert a tots els centres educatius de la ciutat, amb la voluntat d’impulsar línies de treball sobre l’educació per la pau que puguin ser desenvolupades i assumides pel major nombre d’escoles de la ciutat, a través d’activitats compartides i de l’avaluació de les mateixes.

Enguany el lema escollit ha estat “Cartes per la pau”, una reflexió sobre l’actual situació dels migrants i les persones refugiades, que els infants participants han fet a partir del projecte d’intercanvi de correspondència entre els alumnes de les escoles de Tarragona amb els nens i nenes del camp de refugiats de Petra Olympous a Grècia, que s’ha desenvolupat durant el primer trimestre del curs. Des dels 13 centres educatius participants a la iniciativa s'han enviat més de 800 cartes, entre les quals els de l'alumnat de l'ONCE, que van redactar algunes de les seves cartes en braille. La major part de les cartes han estat redactades en anglès per facilitar la comunicació.

L’acte comptarà amb la lectura en veu alta d’algunes de les cartes enviades i de la projecció de vídeos de testimonis d’infants refugiats. A més, també hi haurà diferents intervencions musicals interpretades pels diferents grups participants, així com per l’actuació de les escoles d’Educació Especial. L’acte finalitzarà amb la lectura del manifest de la campanya “Casa nostra, casa vostra”.

El projecte d’Educació per la Pau està impulsat pel Grup de Tarragona de la xarxa d’educadors i educadores per a una ciutadania global d’Oxfam-Intermón, amb el suport i la participació de l’Ajuntament de Tarragona (a través de les conselleries d’Educació i Cooperació), Ciutat Educadora, el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat, el centre d’informació Europe Direct Tarragona, l’Escola Municipal de Música.

L’acte del Palau de Congressos serà una realitat gràcies al treball dels següents centres educatius: Col·legi El Carme, Col·legi La Salle Torreforta, Col·legi Vedruna-Sagrat Cor, Escola Pau Delclòs, Escola de Pràctiques, Escola Saavedra; escoles d’educació especial Estela, Sant Rafael, La Muntanyeta i Solc i els instituts Pons d’Icart i Torreforta, així com de l’ONCE. Els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona recolliran gràficament les diferents activitats de l’acte.

El DENIP va ser impulsat fa més de 40 anys pel mestre mallorquí Llorenç Vidal i se celebra cada 30 de gener en commemoració de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi. S’aprofita aquesta data per recordar la necessitat de l’educació per la tolerància, la solidaritat, el respecte als Drets Humans, la no violència i la pau.

Segells de reconeixement d'administració oberta