Esteu aquí: Inici Educació Notícies Noticies 2018 El professorat del Camp de Tarragona rebrà formació de suport psicològic al dol

El professorat del Camp de Tarragona rebrà formació de suport psicològic al dol

El professorat del Camp de Tarragona rebrà formació de suport psicològic al dol

La iniciativa és possible gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, l’Empresa mixta EMSERFUMT i el Col·legi Oficial de Psicologia de Tarragona
El professorat del Camp de Tarragona rebrà formació de suport psicològic al dol D'esquerra a dreta, Jaume Descarrega, Jean Marc Segarra, Josep Fèlix Ballesteros, Mariano Herráiez i Rafael Pallero. Fotografia: Mauri.
13/07/2018

 

Els professionals de l'educació del Camp de Tarragona Tarragona rebran formació de suport psicològic al dol. Aquest divendres, 13 de juliol, s'ha formalitzat l'acord que permetrà la posada en marxa d'aquest servei, en un acte a la sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET) presidit per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i on també hi han intervingut el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona, Jean Marc Segarra; el president de l’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona (EMSERFUMT), Mariano Herráiz; el vicepresident de la mateixa empresa, Rafael Pallero, i el vocal de la junta de govern del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), Jaume Descarrega.

La propera tardor s'iniciarà un programa de formació als centres educatius, que permeti acollir i acompanyar el dol en l’àmbit escolar. Amb aquesta formació, es vol dotar els professionals de l’educació de les eines necessàries que facilitin l’acompanyament d’infants i adolescents en el dol, aportant els recursos i mecanismes necessaris per poder fer un bon acompanyament d'aquest procés, i contribuir a una educació que tingui en compte els fets importants de les vides dels infants i adolescents.

L’àmbit d’aplicació de l'acord són els centres educatius del Camp de Tarragona i va adreçat, tant al personal docent, mestres de primària i secundària, com als mestres de llars d'infants i d'adults de l'Ajuntament i als equips d'atenció psicopedagògica (EAPS).

El COPC, a través dels professionals de la psicologia que formen part de les seves seccions professionals, aportarà el programa de formació dels docents a realitzar i les persones que els impartiran en els diferents centres educatius. El Departament d’Ensenyament, a través dels seus Serveis Territorials a Tarragona, publicarà el curs o els cursos dins de la seva oferta i assessorarà els docents que impartiran el curs sobre quines són les necessitats dels seus professionals.

L’Ajuntament de Tarragona, a través de l'IMET, aportarà la coordinació de la comissió de seguiment del conveni entre les diverses parts, farà la difusió de la formació entre els seus serveis educatius i els centres educatius de Tarragona ciutat i posarà a disposició també les seves instal·lacions. Per últim, EMSERFUMT aportarà els recursos econòmics per la posada en marxa del programa de formació als professionals de la educació.

Es preveu que el curs es desenvolupi durant els mesos d'octubre, novembre i gener.

Segells de reconeixement d'administració oberta