Esteu aquí: Inici Educació Notícies Noticies 2018 El programa Tutoria entre Iguals, premiat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

El programa Tutoria entre Iguals, premiat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

El programa Tutoria entre Iguals, premiat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

La iniciativa de convivència escolar, promoguda per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona, arriba actualment a 20 centres educatius de la ciutat
13/12/2018

El programa de convivència escolar Tutoria entre Iguals que es desenvolupa a les escoles de la ciutat ha estat reconegut per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). La iniciativa ha rebut un premi en la categoria de prevenció i intervenció davant l'assetjament escolar en municipis de més de 20.000 habitants en el IV Concurs de Bones Pràctiques Municipals, que convoca l'agrupació d'ens locals.

El conseller d'Educació, Francesc Roca, recollirà el premi aquest dilluns 17 de desembre, en el marc d'unes jornades de bones pràctiques en què Tarragona tindrà l'oportunitat d'exposar, conjuntament amb altres municipis de més 20.000 habitants, el seu programa municipal de convivència. La jornada tindrà lloc a l’auditori de la seu del Ministeri de Cultura i Esports, a Madrid.

La Tutoria entre Iguals és un programa de convivència institucional que implica tota la comunitat educativa, amb l’objectiu que les relacions entre els actors dels centres educatius siguin més satisfactòries. El programa va arribar a les escoles de la ciutat l’any 2016, de la mà de l’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET).

El programa es basa en la tutorització emocional entre iguals on el respecte, l’empatia i el compromís esdevenen els pilars bàsics del seu desenvolupament en els centres educatius:

  • A secundària: L’alumnat de 3r són tutors emocionals dels de 1r.
  • A primària: L’alumnat de 5è són tutors emocionals dels de 3r.
  • A infantil: L’alumnat de 5 anys són tutors emocionals dels de 3 anys.

 

Aquest curs 2018 – 2019 el programa Tutoria entre Iguals es desenvolupa en 20 centres d’educació infantil, primària i secundària de la ciutat, de manera que hi prenen part uns 3.000 alumnes i uns 200 docents.

Estudis d’avaluació del programa Tutorial entre Iguals conclouen, després d’analitzar les dades d’implantació del programa arreu de l’Estat, que el seu desenvolupament aporta milloes significatives:

  • Disminució de l’assetjament verbal: 28 % en el cas de les agressions físiques i 52 % del ciberbullying.
  • La percepció d’ansietat es redueix un 16 % i la de depressió, un 40 %.
  • Augment en la percepció d’autoestima un 9 %, de la integració social un 18 % i de la cooperació entre l’alumnat d’un 28 %.

 

Podeu conèixer la programació de la jornada clicant aquí.

Segells de reconeixement d’administració oberta