Esteu aquí: Inici Educació Notícies Noticies 2018 Joves de la Mediterrània aproparan la cultura dels seus països a escoles i instituts de Tarragona

Joves de la Mediterrània aproparan la cultura dels seus països a escoles i instituts de Tarragona

Joves de la Mediterrània aproparan la cultura dels seus països a escoles i instituts de Tarragona

L'activitat, que s'emmarca en el Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis, arriba de la mà de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona i el Secretariat General de la Unió per la Mediterrània.
13/03/2018

En el marc del Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, joves provinents d'escoles de diferents països de la conca mediterrània implicats a la iniciativa DiaMéd (Diàlegs per la Mediterrània), promoguda pel Secretariat General de la Unió per la Mediterrània, visitaran aquesta primavera diversos centres educatius de Tarragona amb l'objectiu d'apropar la seva cultura als escolars tarragonins.

En concret, una quinzena de joves d'entre 15 i 18 anys, procedents de França, Marroc, Turquia, Palestina i Israel, entre d'altres, duran a terme presentacions a escoles i instituts de la ciutat de Tarragona i els municipis seus dels Jocs sobre la història, la cultura i les tradicions, així com sobre esportistes de renom dels seus països.

Les xerrades, que es faran en anglès, francès i castellà, s'adrecen a alumnes de primària i secundària d'entre 8 i 16 anys. En els dies vinents es concretaran les dates i els centres participants depenent de la disponibilitat de la comunitat educativa. Està previst que alguns dels joves participants siguin acollits per les famílies dels estudiants de Tarragona durant un dia.

L'activitat, que a Tarragona s'emmarca en el Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis, va néixer l'any passat a Barcelona i aquesta serà la primera vegada que arriba a les comarques tarragonines.

Des de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET) i el Secretariat General de la Unió per la Mediterrània es considera que aquesta activitat constituirà una gran oportunitat per promoure el diàleg intercultural, la coneixença mútua i la creació de sinergies entre els joves d'ambdues riberes de la Mediterrània.

Segells de reconeixement d’administració oberta