Esteu aquí: Inici Educació Notícies Noticies 2018 L'alcalde inaugura la Fira de Formació Professional

L'alcalde inaugura la Fira de Formació Professional

L'alcalde inaugura la Fira de Formació Professional

Josep Fèlix Ballesteros: "La Fira Camins és la millor manera de visualitzar que la formació professional és una gran oportunitat d'inserció al món laboral"
L'alcalde inaugura la Fira de Formació Professional L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, aquest matí durant la inauguració de la Fira de Formació Professional Camins. Foto: Mauri.
03/05/2018

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat aquest migdia la fira de formació professional Camins d'FP, que se celebra avui i demà, 4 de maig al Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona. A la fira hi participen 41 centres educatius i institucions del territori. L'alcalde Ballesteros ha remarcat "l'èxit d'una fira que compta amb una gran resposta tant des dels centres educatius com dels mateixos alumnes. Això demostra que aquesta fira feia falta i també es visualitza que la formació professional és una gran oportunitat d'inserció al món laboral. L'FP –ha afegit– forma part de les reflexions que estem fent al voltant de la Regió del Coneixement".

L'obertura dels estands expositors ha anat acompanyada de diferents activitats demostratives, una mostra d'empreses del territori i un espai d'orientació acadèmica i professional adreçat a les persones que tinguin interès a desenvolupar itineraris curriculars vinculats a l'FP. Demà, divendres 4 de maig, se celebrarà una jornada tècnica amb xerrades que abordaran aspectes com el biaix de gènere a la Formació Professional industrial o la inserció laboral de l'FP i una taula rodona sobre la formació professional dual.

La Fira Camins està adreçada principalment a alumnes dels darrers cursos d'ESO, però també a professionals de l'àmbit educatiu i persones interessades millorar la seva ocupabilitat a través de l'actualització professional, entre d'altres. La Fira està coorganitzada per diferents entitats locals (ajuntaments de Tarragona, Reus, El Vendrell, Valls i el consell comarcal de la Conca de Barberà), així com per la Diputació de Tarragona, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Servei d'Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal.

Segells de reconeixement d’administració oberta