Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2019 Reconeixement a les escoles participants al programa Tutoria entre iguals

Reconeixement a les escoles participants al programa Tutoria entre iguals

Reconeixement a les escoles participants al programa Tutoria entre iguals

El programa va arribar a les escoles de la ciutat l’any 2016, de la mà de l’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET)
Reconeixement a les escoles participants al programa Tutoria entre iguals Foto: Mauri
19/02/2019

El Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona va acollir ahir a la tarda l'acte de recepció als centres escolars que han estat guardonats per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) pel programa Tutoria entre iguals (TEI). L'acte ha estat presidit pel conseller d'Educació, Francesc Roca.

La Tutoria entre iguals és un programa de convivència institucional que implica tota la comunitat educativa, amb l’objectiu que les relacions entre els actors dels centres educatius siguin més satisfactòries.

En l'acte d'aquest dilluns també s'ha fet un reconeixement al catedràtic d'Orientació Educativa, Andrés González Bellido, impulsor del programa, i als tècnics de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Rovira i Virgili, que promou el reconeixement dels certificats de la formació de professorat.

El programa es basa en la tutorització emocional entre iguals en què el respecte, l’empatia i el compromís esdevenen els pilars bàsics del seu desenvolupament en els centres educatius:

— A secundària: l’alumnat de 3r són tutors emocionals dels de 1r.
— A primària: l’alumnat de 5è són tutors emocionals dels de 3r.
— A infantil: l’alumnat de 5 anys són tutors emocionals dels de 3 anys.

Aquest curs 2018–2019, prop de 3.000 alumnes i 200 docents participen al programa Tutoria entre Iguals. Són els centres següents: Col·legi Mare de Déu del Carme, Escola Cèsar August, Institut Torreforta, Col·legi La Salle Tarragona, Col·legi Salle Torreforta, Col·legi Lestonnac l’Ensenyança, Escola Riu Clar, Escola de Pràctiques, Escola Torreforta, Col·legi El Carme i Col·legi Joan XXIII. El programa compta amb els  suport de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili ICE-URV i l'Equip Programa Tutoria Entre Iguals  de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona.

El programa ha estat reconegut per la FEMP amb un premi en la categoria de prevenció i intervenció davant l'assetjament escolar en municipis de més de 20.000 habitants en el IV Concurs de Bones Pràctiques Municipals, que convoca l'agrupació d'ens locals. El guardó va ser lliurat el passat mes de desembre a la seu del Ministeri de Cultura i Esports, a Madrid.

Segells de reconeixement d’administració oberta