Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2021 Afavorir l'èxit escolar i l'equitat educativa i impulsar la innovació: objectius del Consell Escolar Municipal

Afavorir l'èxit escolar i l'equitat educativa i impulsar la innovació: objectius del Consell Escolar Municipal

Afavorir l'èxit escolar i l'equitat educativa i impulsar la innovació: objectius del Consell Escolar Municipal

Aquesta setmana s’ha celebrat el Ple en el qual s’ha fet un repàs de l’activitat educativa de la ciutat
Afavorir l'èxit escolar i l'equitat educativa i impulsar la innovació: objectius del Consell Escolar Municipal Dependències de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona. Foto: David Oliete.
20/05/2021

La sessió plenària del Consell Escolar Municipal celebrada aquesta setmana va servir per fer un seguiment del Pla local d’Infància i Adolescència,  així com per impulsar projectes educatius d’interès per la ciutat com el programa “Tutoria entre Iguals” o “Apadrinem el nostre Patrimoni” (programa d’innovació educativa del Departament d’Educació de la Generalitat). El Consell Escolar Municipal és l’òrgan de participació en el qual hi ha representada la comunitat educativa de la ciutat. 

D’altra banda,  també informar sobre com s’invertiran els fons públics rebuts per la Generalitat per a la realització d’activitats educatives en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, i que ascendeixen a més de 350.000 euros.  

Per la seva banda, la Comissió de Camins Escolars va informar de l’imminent inici del projecte amb 11 centres i més de 2.100 alumnes. L’objectiu dels Camins Escolars és fomentar l’autonomia de l’alumnat i la seva seguretat, així com afavorir una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient. 

El plenari també va fer un repàs dels diferents processos de preinscripció en curs: Llars d’infants municipals, Escola municipal de Música i Ensenyaments postobligatoris. Des de la Comissió Observatori per l’Equitat es va presentar els principals resultats de la Preinscripció per a la l’Educació Infantil, Primària i Secundària, fent incidència en les mesures adoptades en favor de l’Equitat Educativa: acompanyament a famílies, detecció d’alumnat amb necessitats educatives, i detecció del frau en els criteris de proximitat. 

Finalment, la Comissió sobre l’Impacte COVID, va proposar elevar al plenari el seguiment i impuls de la millora de la connectivitat de la comunitat educativa (centres, docents, alumnat i famílies).  

 
Segells de reconeixement d'administració oberta