Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2021 El Consell Escolar Municipal es reuneix per fer balanç del primer trimestre

El Consell Escolar Municipal es reuneix per fer balanç del primer trimestre

El Consell Escolar Municipal es reuneix per fer balanç del primer trimestre

La nova comissió de camins escolars vol treballar per a una mobilitat infantil saludable, sostenible i segura
El Consell Escolar Municipal es reuneix per fer balanç del primer trimestre Dependències de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona. Foto: David Oliete.
03/02/2021

Aquest dilluns es va celebrar el plenari del Consell Escolar Municipal de Tarragona (CEM), l’òrgan de participació en el qual hi ha representada la comunitat educativa de la ciutat. Durant la sessió plenària es va presentar el treball desenvolupat per les respectives comissions: observatori per l'equitat, seguiment de l’impacte COVID i camins escolars i mobilitat. 

Des de l’observatori per l’equitat, es va exposar que la comissió tenia l’encàrrec de proposar una nova zonificació per a l’Educació Infantil i Primària, amb l’objectiu d’equilibrar les zones educatives. S’ha decidit ajornar uns mesos la presentació de la proposta, a l’espera de generar més consens entre els centres educatius i  adaptar-la a la normativa derivada de la imminent publicació d’un nou decret d’admissió d’alumnat.

Des de la comissió de seguiment de l’impacte COVID sobre l’educació a la ciutat, es va informar que s’ha dut a terme una enquesta per recollir les necessitats dels centres educatius arran de la pandèmia, i que actualment s’estan analitzant les respostes per buscar solucions que puguin ajudar a pal·liar-les.

En darrer lloc, des de la comissió de camins escolars i mobilitat, tot just constituïda durant el mes de gener, s'explicà que la comissió es planteja apostar per generar una mobilitat infantil saludable, sostenible i segura. Les primeres accions buscaran la participació i la sensibilització: s’ha demanat la col·laboració del Consell Municipal d’Infants per la creació d’una campanya de sensibilització adreçada als seus companys i famílies, i es proposarà la participació als centres i les associacions de famílies que vulguin implicar-se en el projecte de dissenyar camins escolars segurs.

Finalment, també es va aprofitar per informar als assistents de la propera xerrada sobre la tria de centre escolar que tindrà lloc el dijous 25 de febrer a les 18 h, amb motiu de la propera preinscripció escolar pel curs 2021-2022. Es va voler remarcar que Tarragona té uns centres i docents de gran qualitat, així doncs, no és tan important quin centre es tria, sinó quin paper voldran tenir pares i mares respecte l’educació dels seus fills i filles i la relació que voldran tenir amb l’escola. 

Segells de reconeixement d’administració oberta