Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona inaugura 'L'Era' un espai per a l'emoció, reflexió i acció per als infants i joves

L'Ajuntament de Tarragona inaugura 'L'Era' un espai per a l'emoció, reflexió i acció per als infants i joves

L'Ajuntament de Tarragona inaugura 'L'Era' un espai per a l'emoció, reflexió i acció per als infants i joves

La mostra està instal·lada al Refugi 1 del Moll de Costa i ha estat organitzada per l’IMET i Còdol Educació
09/11/2021

L'Ajuntament de Tarragona, a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona, juntament amb Còdol Educació i amb la col·laboració del Port de Tarragona han presentat l’espai L’ERA: Emoció, reflexió i acció. L’espai situat al Refugi 1 del Moll de Costa, ofereix propostes educatives per a grups d’escolars i famílies i estarà obert fins el 19 de desembre.

El conseller d’Educació, Manel Castaño, ha explicat que “des de l’Institut Municipal d’Educació apostem per oferir alternatives d’educació en el lleure de qualitat i gratuïtes. Es tracta d’una eina per impulsar l’equitat i també donar resposta a les conseqüències negatives que la COVID-19 ha pogut tenir vers els infants i adolescents de la ciutat”. 

Per la seva banda, la directora de Port-Ciutat del Port de Tarragona, Montse Adan, ha agraït la proposta de l’Ajuntament i Còdol, que “han presentat un projecte que aposta tant per les escoles com per les famílies i amb una qualitat que només pot ser símbol d’èxit”.  

Finalment, Albert Morelló, codirector de Còdol Educació ha definit l'espai com “un mirall de la nostra realitat, que cal revisar i tornar a mirar a través de l’art i la sostenibilitat”. El projecte, mitjançant l’art, com a eix vertebrador i mitjà d’expressió, i dins una gran cúpula geodèsica, pretén portar als infants i adolescents a la reflexió educativa sobre la pandèmia, la crisi climàtica i global que estem vivint, i descobrir la importància de la sostenibilitat i la necessitat de sumar-nos als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a través de l’art, el moviment, el joc i l’experiència

Aquest nou espai ofereix propostes gratuïtes als centres educatius segons el nivell: 'Som terra' per a infants que cursin educació infantil, cicle inicial i mitjà d’educació primària i 'La vida en joc' per a alumnes de cicle superior i secundària. A més també oferirà el taller 'L’art de la sostenibilitat en família', una versió dirigida a les famílies que podrà visitar els dissabtes a les 17 h i els diumenges a les 11 h. Actualment hi ha 91 reserves de grups escolars, de les 93 que es van oferir. Pel que fa a les famílies, les reserves per l’activitat familiar de cap de setmana a dia d’avui són d’un total de 144. 

Més informació i reserva d'invitacions per als tallers de cap de setmana 'L'art de la sostenibilitat en família'.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta