Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona reivindica el paper de la infància i l'adolescència amb les activitats del Novembre Educatiu

L'Ajuntament de Tarragona reivindica el paper de la infància i l'adolescència amb les activitats del Novembre Educatiu

L'Ajuntament de Tarragona reivindica el paper de la infància i l'adolescència amb les activitats del Novembre Educatiu

Està previst que aquest divendres el Consell Plenari aprovi el nou Pla Local de la Infància i Adolescència de la ciutat
18/11/2021

La ciutat de Tarragona viurà un novembre ple d’activitats en torn a la infància i adolescència. Aquest dijous el conseller d’Educació, Manel Castaño, ha presentat la programació del Novembre Educatiu, que té com a objectiu “posar en relleu el paper de la infància i l’adolescència a la nostra ciutat a través d’un seguit d’esdeveniments reivindicatius de petit i gran format: s’aprovarà el nou Pla Local d’Infància i Adolescència, celebrarem el Dia dels Drets dels Infants i el de les Ciutats Educadores, i gaudirem de la desena edició dels Premis IMET”.  

Aquest divendres, 19 de novembre, està previst que el Consell Plenari de l’Ajuntament aprovi el nou Pla Local de la Infància i l’Adolescència de ciutat. Aquest document s’ha elaborat amb la col·laboració del teixit social i la comunitat educativa i  identifica i concreta els projectes a desenvolupar en cinc dels àmbits dels objectius generals que marca la Convenció dels Drets de la Infància.   

L’endemà, el 20 de novembre, a les 11 hí a la rambla Lluís Companys, se celebrarà la IV Festa del Dia Internacional dels Drets dels Infants amb tallers de circ, jocs gegants, consellòmetre, entre altres. També hi haurà la Lectura del Manifest del Consell d’Infants, en presència de les autoritats. El mateix dia, a les 19 h, s’il·luminarà la Torre dels Vents de blau, color escollit per l’UNICEF per commemorar aquesta data. 

El dimecres 24 de novembre, en el marc de les jornades de mediació, es celebrarà una conferència sobre el Programa Tutoria entre Iguals.  

Tarragona ciutat Educadora 

Tal com ha destacat el conseller Castaño “Tarragona és Ciutat Educadora i entenem la ciutat com un agent educatiu que ofereix múltiples oportunitats d’aprenentatge als ciutadans i ciutadanes”. El dia 30 és el Dia Internacional de les Ciutats Educadores i per celebrar-ho s’ha preparat una jornada lúdica el dia 27 a les 11 del matí a la plaça Corsini sota el nom “Saps que aprens més enllà de les cinc?” en la qual les famílies podran gaudir d’un Scrabble de Tarragona Educadora, crear una maqueta XL sota el títol “Art i Educació: construïm la nostra ciutat” i un plató de televisió on els infants i adolescents podran fer sentir la seva veu. A més el mateix dia 30 de novembre, l’alcalde Pau Ricomà llegirà el manifest de les Ciutats Educadores a les 10.30 des de l’espai didàctic “L’Era. L’art de la sostenibilitat” al Refugi 1 del Moll de Costa.  

10 anys premis IMET 

El proper 2 de desembre a les 18 h se celebrarà la X Edició dels Premis IMET Educació al Teatre Tarragona, en un acte obert a tota la comunitat educativa.  

Els premis, que arriben a la seva 10a edició, s’orienten a promoure les activitats educatives i socioeducatives dels centres escolars de Tarragona, amb l’objectiu de cooperar en la millora de la cohesió social, la convivència, la preservació i sostenibilitat del medi ambient, el coneixement de les tecnologies de la informació i la comunicació, la difusió de la llengua catalana, la cultura, les arts i el coneixement del patrimoni històric de la ciutat. Actuacions que, a més del seu valor específic, poden ser font d’inspiració i de reflexió per a altres centres, educadors i equips docents. 

L’art de la sostenibilitat i Emociona’t a les places 

Durant tot el mes de novembre i fins el 17 de desembre, es podrà visitar l’Espai didàctic “L’Art de la sostenibilitat” per a grups escolars i famílies. També continua en marxa el projecte Emociona’t a les places fins al 5 de desembre, amb el qual cada diumenge al matí s’omplen d’activitats simultàniament vuit places de la ciutat.  

Consulteu la progrmació completa de a la TGN Agenda o al web de la Conselleria d'Educació, en format PDF.

Segells de reconeixement d'administració oberta