Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2021 Les Jornades de Mediació arriben a la seva desena edició

Les Jornades de Mediació arriben a la seva desena edició

Les Jornades de Mediació arriben a la seva desena edició

Fins al dia 1 de desembre professionals d'àmbits com l'educació social o l'ensenyament compartiran experiències sobre la gestió de les discrepàncies i els conflictes
22/11/2021

Aquest dilluns comencen les X Jornades de Mediació a Tarragona que tindran lloc entre els dies 22 de novembre i l’1 de desembre de 2021 per les tardes de dilluns a dimecres, oferint un total de 20 hores de formació i coneixement per diferents professionals, estudiants i ciutadania en general que vulguin, un any més, aprofundir en el coneixement de la mediació. El seu format serà telemàtic, igual que l’any passat. 

Enguany se celebra la desena edició d’aquestes Jornades de Mediació a Tarragona, amb el títol “Deu anys després seguim parlant de mediació”, les quals son un punt de trobada per a la promoció del diàleg entre les persones i grups socials en la gestió de les discrepàncies i els conflictes comunitaris i privats, en àmbits molt diversos com: l’educatiu, l’educació social, la convivència social i veïnal, la família, la justícia, el mon laboral, el treball i les relacions socials i laborals, la psicologia, la pedagogia, la salut, l’empresa etc. 

El dia 22 de novembre es celebrarà la sessió inaugural amb la presentació de les jornades a càrrec del Dr. Luis Marqués Molías, degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia; Manel Castaño i Bachiller, conseller d’Educació; Inés Solé Guillén, consellera de Serveis Socials i Núria Camacho del Solar, presidenta de l’Associació de Professionals de la Mediació. 

Des de l’IMET s’ha organitzat la jornada del proper dia 24 de 17.45 a 19.30 h, en la qual es parlarà sobre Mediació i el programa Tutoria entre Iguals en centres escolars. El ponent d’aquesta xerrada serà Andrés González Bellido. EL programa Tutoria entre Iguals va ser Premi 2018 de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport a les bones pràctiques en prevenció de la violència i els assetjaments escolar. Aquesta conferencia també s’emmarca en la programació Novembre Educatiu de l’Ajuntament de Tarragona.  

Des de l’IMSST el dia 30 de novembre, de 16 a 17.45 h, han organitzat la sessió “Reptes de futur, finestres d’oportunitat. Una mirada per entendre d’on venim” a càrrec d’Eduard Carrera Fossas, professor associat al Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona, expert en resolució de conflictes, mediació comunitària i polítiques socioeducatives.  

Les X Jornades de Mediació a Tarragona estan coorganitzades per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i altres entitats com l’Institut de Ciències de l’Educació de la URV, Universitat Oberta de Catalunya i l’Associació de Professionals de la Mediació, així com diferents col·legis professionals amb seu o delegació a Tarragona: Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya, Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), Col·legi de Treball Social de Catalunya, Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona (ICAT) i amb la col·laboració del Centre de Mediació i ADR de la Generalitat de Catalunya (Departament de Justícia), l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili i el Departament de Educació de la Generalitat de Catalunya que col·laboren amb el reconeixement de les Jornades com activitat de formació del professorat de l’educació escolar. 

Consulteu el programa complet de les X Jornades de Mediació a Tarragona (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta