Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2021 Tarragona celebrarà el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Tarragona celebrarà el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Tarragona celebrarà el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Se celebrarà un acte en línia que comptarà amb representants d'Oxfam Intermon i de diferents centres educatius de la ciutat
27/01/2021

L’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Institut Municipal d'Educació, se sumarà un any més als actes de celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau, que se celebrarà el proper dia 29 de gener. Aquesta es durà a terme una trobada virtual sota el títol “Repensem el món. Avui és més necessari que mai” i s’hi podrà accedir a través de la plataforma Zoom.

L’acte comptarà amb la presència i salutació de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; del conseller d’Ensenyament, Manel Castaño, i de la responsable d’Educació d’Oxfam Intermón, Begoña Carmona. A més hi participaran diferents centres educatius de la ciutat: el Col·legi La Salle Torreforta, l’Escola Pau Delclòs, l’Escola de Pràctiques, l’Escola d’educació especial Estela, Col·legi públic d’educació especial Sant Rafael de la Diputació de Tarragona, l’Escola Solc, l’Institut Pons d’Icart i l’Escola Municipal de Música de Tarragona.  

Es tracta d’un espai de trobada que té com a objectiu compartir les activitats, reflexions i propostes realitzades pels centres participants durant el primer trimestre del curs, així com les complementàries. La presentació és a càrrec de l’alumnat, amb la participació musical de l’Escola Municipal de Música, finalitzant amb la lectura d’uns fragments de la “Carta de la Terra” i la penjada de pancartes a la façana de l’edifici de l’Ajuntament, a la plaça de la Font, i de l’Institut Municipal d'Educació, a l’avinguda Ramón y Cajal. 

El programa del Dia Escolar de la No-violència i la Pau, a més de la trobada conjunta, desenvolupa experiències i activitats en xarxa i amb l’entorn dels centres participants. S’ha dut a terme el projecte “Cartes amb somriures” que ha consistit amb l’enviament de cartes a residències de gent gran de l’entorn amb l’objectiu d’empatitzar i millorar el coneixement d’aquest col·lectiu, compartint moments i sentiments. Finalment també es va impartir un curs de formació del professorat, “Desenvolupament sostenible i crisi climàtica”, amb la col·laboració de l’ICE de l’URV i impulsat pel Grup de Tarragona de la Xarxa d’educadors i educadores per a una ciutadania global d’Oxfam-Intermón.

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment, impulsada fa més de 40 anys pel mestre mallorquí Llorenç Vidal i es considera l'experiència més important d'Educació per a la Pau del nostre temps. Se celebra el 30 de gener, data internacional de la celebració del DENIP, en commemoració de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi (2 d'octubre de 1869-30 de gener de 1948). 

Enllaç per accedir el dia 29 a l'acte 'Repensem el món. Avui és més necessari que mai'.

Segells de reconeixement d'administració oberta