Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2023 Balanç molt positiu del Parc Infantil de Nadal de Tarragona amb més de 9.000 visitants

Balanç molt positiu del Parc Infantil de Nadal de Tarragona amb més de 9.000 visitants

Balanç molt positiu del Parc Infantil de Nadal de Tarragona amb més de 9.000 visitants

Han estat nou dies plens d'activitats lúdiques i educatives en un Parc que enguany ha recreat la ciutat de Tarragona en miniatura
Balanç molt positiu del Parc Infantil de Nadal de Tarragona amb més de 9.000 visitants Foto: Tjerk Van Der Meulen.
10/01/2023

El Parc Infantil de Nadal de Tarragona va tancar el passat dimecres 4 de gener amb un balanç molt positiu i amb un total de 9.074 visitants. Aquest nombre de visitats s’apropa molt a les xifres prepandèmia. L’any 2021, quan l’aforament màxim va ser del 65%, el Parc va registrar 5.900 visites i l’any 2019, quan encara no havia arribat la pandèmia, el nombre de visites va ser de 9.218.  

El Parc, que enguany recreava la ciutat de Tarragona en miniatura, va oferir nou dies plens de jocs, tallers i espectacles adreçats especialment a infants i famílies. Amb la voluntat que el Parc esdevingui un espai encara més inclusiu, també es va dur a terme un matí sense soroll per acollir infants amb trastorn de l’espectre autista (TEA) i altres necessitats especials, com ara la hipersensibilitat auditiva. En el transcurs dels nou dies d’activitat, hi han treballat una quarantena de monitors i monitores del Club dels Tarraconins i empreses i entitats col·laboradores; així com una vintena de persones voluntàries.  

El Parc, que un any més va obrir al Recinte Firal i de Congressos de Tarragona, ha estat organitzat per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) mitjançant el Club dels Tarragonins. “El lema del Parc d’enguany, Tornar a estar a prop, s’ha evidenciat en aquesta nova edició. El Parc de Nadal ha tornat a ser un èxit, un gran esdeveniment de distàncies curtes fet i pensat per als infants amb una àmplia oferta lúdica i educativa”, ha manifestat el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño.  

Castaño ha agraït a totes les persones i entitats “que han fet possible que el Parc Infantil de Nadal, una de les activitats nadalenques amb més tradició i més esperades de la ciutat, hagi tornat a superar les expectatives”. “Cal reconèixer l’esforç organitzatiu del personal de l’IMET i del Club dels Tarraconins, així com la implicació i l’entusiasme de totes les entitats implicades, dels monitors i monitores; i de totes les persones voluntàries”, ha destacat.  

Enguany, el Parc ha comptat amb nombroses entitats implicades: Abacus, la Biblioteca Pepita Ferrer, Ematsa, el Club Gimnàstic de Tarragona, la Colla Castellers Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona, el Gremi de Marejants, el Servei Català de Trànsit, Tarragona Ràdio i la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona.

Enquestes de satisfacció

En aquesta edició s’han fet enquestes de satisfacció a les famílies assistents al Parc Infantil de Nadal que desitjaven contestar un qüestionari. De les més d’una seixantena enquestes realitzades, el més valorat positivament ha estat tant l’organització del Parc com l’actitud i la predisposició dels monitors i monitores. Entre altres aspectes, les famílies també han valorat molt favorablement el fet que el Parc es faci cada any, que els preus d’accés no siguin elevats i que l’espai estigui ben il·luminat i net.   

Segells de reconeixement d'administració oberta