Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2023 Ematsa i la URV refermen el seu compromís amb la formació de qualitat

Ematsa i la URV refermen el seu compromís amb la formació de qualitat

Ematsa i la URV refermen el seu compromís amb la formació de qualitat

Han signat un acord per impulsar la formació DUAL en el grau en Química per al curs 2023-24
Ematsa i la URV refermen el seu compromís amb la formació de qualitat D'esquerra a dreta: Joan Josep Carvajal, degà de la Facultat de Química; Josep Pallarès, rector de la URV; Ruben Viñuales, alcalde de Tarragona, i Dani Milan, gerent d'Ematsa.
05/07/2023

La Universitat Rovira i Virgili i l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona han signat un conveni per al desenvolupament de programes formació dual amb la Facultat de Química. L’acord l’han signat aquest matí l'alcalde Ruben Viñuales en representació d’Ematsa i el rector de la URV, Josep Pallarès. L’alcalde ha assegurat: “La col·laboració que engeguem avui és un pas més en el camí iniciat entre les dues entitats per facilitar la transferència de coneixement entre el món acadèmic i el món empresarial. Una fórmula d’èxit que revertirà en un millor servei i una clara aposta per promoure el talent local”. Per la seva banda, el rector de la URV ha destacat: “La formació dual té avantatges per als estudiants, que obtenen una qualificació professional avançada i acceleren la seva inserció laboral; per a les empreses, que asseguren un flux adequat de personal qualificat, i per a la Universitat, que actualitza les seves activitats docents”.

La Facultat de Química de la URV va implantar la formació dual per al grau en Química el curs 2021-22 en una iniciativa pionera, i de moment única en aquest ensenyament, a tot l’Estat espanyol. L’objectiu de la col·laboració és facilitar als estudiants del grau en Química estades de formació dual amb la finalitat de permetre’ls aplicar i complementar els coneixements adquirits durant la seva formació acadèmica, de manera que s’afavoreixi l’adquisició de competències que els preparin per exercir activitats professionals, els facilitin l’ocupabilitat i els fomentin la capacitat d’emprenedoria. A Ematsa, els estudiants podran realitzar l’estada a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Tarragona, ubicada al Port. L’estudiant farà tasques de control del procés de depuració. L’EDAR rep les  aigües provinents de la xarxa de sanejament d’una població aproximada de 150.000 habitants i realitza més de 1.500 analítiques anuals per garantir el correcte tractament d’acord amb la normativa vigent.

Aquest és el segon acord que impulsen la URV i Ematsa. Les dues entitats ja col·laboren en la creació de projectes de doctorat industrial per tal de fomentar la investigació aplicada al cicle integral de l’aigua. Des de l’any passat, s’està duent a terme el doctorat industrial centrat a impulsar l’ús de tècniques d’aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial per a la caracterització, anàlisi, modelització i optimització del cicle integral de l’aigua.

Segells de reconeixement d'administració oberta