Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2023 La festa de cloenda del passaport Edunauta omplirà el Parc de la Ciutat d’activitats educatives obertes a infants de 3 a 12 anys

La festa de cloenda del passaport Edunauta omplirà el Parc de la Ciutat d’activitats educatives obertes a infants de 3 a 12 anys

La festa de cloenda del passaport Edunauta omplirà el Parc de la Ciutat d’activitats educatives obertes a infants de 3 a 12 anys

És la segona edició d’aquesta celebració que començarà a les 18 h i que s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn
07/06/2023

Aquest divendres 9 de juny, des de les 18 h i fins a les 20 h, el parc de la Ciutat acollirà la segona edició de la festa de cloenda del passaport Edunauta, implantat a una desena de centres educatius tarragonins. Es tracta d’una iniciativa emmarcada en el Pla Educatiu d’Entorn, coorganitzada entre l'Ajuntament de Tarragona i la Cooperativa Combinats, que té l’objectiu de crear oportunitats educatives fora de l’horari lectiu a través de la participació en activitats locals. La festa de cloenda ofereix un gran nombre d’activitats educatives, gratuïtes i obertes a tots els infants de 3 a 12 anys. Hi haurà un racó de llibres, espai de jocs, ludoteca, taller de xapes, activitats esportives, dinàmiques de comunicació i grups d’animació, entre altres.  

Passaport Edunauta   

El passaport Edunauta és una de les accions incloses en el Pla Educatiu d’Entorn. Es tracta d’un projecte encaminat a la creació d’oportunitats educatives i d’acreditació i reconeixement social d’aprenentatges fora escola per a infants de 3 a 12 anys, que catalitza i connecta tot el potencial educatiu de la ciutat.  

Un dels principals objectius de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) amb el passaport Edunauta és treballar per l’equitat educativa. La metodologia es basa en els anomenats passaports d’aprenentatge en els quals la ciutat promou i desenvolupa la participació de l’alumnat en activitats extracurriculars obertes adreçades a tota la infància per tal fomentar l’equitat, la cohesió social i ampliar la igualtat d’oportunitats educatives. 

Les escoles que aquest curs han participat en el passaport Edunauta són l’Escola Sant Salvador, Escola Sant Pere i Sant pau, Escola Tarragona, Escola de Ponent, Escola La Floresta, Escola Saavedra i el Col·legi La Salle Torreforta. 

Les famílies que desitgin participar d’aquesta festa poden inscriure’s mitjançant un formulari en línia, o bé de forma presencial a la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer, a la Biblioteca Pública de Tarragona i als centres cívics de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Bonavista. 

Segells de reconeixement d'administració oberta