Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2023 Tarragona acull demà la jornada Mutare "Vulnerarts: com les arts abracen la vulnerabilitat" amb el 100 % de les places ocupades

Tarragona acull demà la jornada Mutare "Vulnerarts: com les arts abracen la vulnerabilitat" amb el 100 % de les places ocupades

Tarragona acull demà la jornada Mutare "Vulnerarts: com les arts abracen la vulnerabilitat" amb el 100 % de les places ocupades

Més d'un centenar de professionals dels sectors cultural, social i educatiu debatran sobre el paper de la cultura i l'educació davant els reptes socials
02/02/2023

Tarragona esdevindrà demà, divendres 3 de febrer, un espai de diàleg i connexió dintre els sectors de l'educació, la cultura i els serveis socials amb la celebració de la jornada Mutare "VulnerArts: Com les arts abracen la vulnerabilitat". L'Ajuntament i la Fundació Carulla s'han aliat per oferir aquest esdeveniment que vol donar a conèixer, dialogar i compartir experiències artístiques per treballar amb col·lectius de persones en situació de vulnerabilitat i debatre sobre el paper de la cultura davant els reptes socials que es viuen actualment.

La jornada és oberta a tota la ciutadania amb interès per la cultura, però sobretot als i les professionals del sector cultural, social i educatiu. Tindrà lloc al Tinglado 1 del Moll de Costa de 10 a 13.30 h, i serà la primera plenària Mutare fora de la ciutat de Barcelona, on l'any passat va tenir lloc la primera jornada amb un gran èxit de participació.

La benvinguda anirà a càrrec del conseller d'Educació de l'Ajuntament, Manel Castaño, la consellera de Serveis Socials i Cultura, Inés Solé, la directora de Port - Ciutat del Port de Tarragona, Montse Adan; i la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve. Tot seguit, VulnerArts començarà amb l'espectacle Eucaristia, creat expressament per a Mutare. La companyia Brots, integrada per persones que pateixen alguna malaltia mental, amb diagnòstic i sense, interpel·len els assistents recordant-los que qualsevol d'ells podria estar a l'altra banda.

A continuació, diversos projectes artístics de la demarcació de Tarragona així com creadors culturals presentaran les seves experiències tot acompanyant persones en situació de vulnerabilitat. Alguns dels projectes allí presents seran SANSALAB, de la mà de Nani Blasco i Clinton Uwumarogie, El Teatre Ganyotes i La Muralla.

Un debat més pausat entre experts dels àmbits de la cultura, l'educació i el sector social donarà continuïtat a la jornada amb la participació d'Amaia Dorronsoro, ballarina, directora i professora de l'escola Endantza; Annelie Bäder, de l'estudi La Torreta; Jaume Descarrega, director tècnic del PSICURT, i Laura Bernaus, cap d'estudis de l'Escola Municipal de Música de Tarragona.

La jornada Mutare VulnerArts de Tarragona finalitzarà amb la Batucada Mediterrani Experience, un projecte compartit entre l'Institut Escola Mediterrani i l'Escola Municipal de Música de Tarragona i conformada per 15 alumnes de 2n d'ESO i dirigida pel professor Joan Anton Romagosa.

Segells de reconeixement d'administració oberta