Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2023 Tarragona, seleccionada per desenvolupar un currículum de ciutat per crear noves oportunitats educatives fora de les aules

Tarragona, seleccionada per desenvolupar un currículum de ciutat per crear noves oportunitats educatives fora de les aules

Tarragona, seleccionada per desenvolupar un currículum de ciutat per crear noves oportunitats educatives fora de les aules

La candidatura de la ciutat és una de les 10 seleccionades per la Fundació Bofill entre municipis d’arreu de Catalunya
Tarragona, seleccionada per desenvolupar un currículum de ciutat per crear noves oportunitats educatives fora de les aules Imatge d'arxiu de la seu de l'IMET. Foto: David Oliete.
17/05/2023

L’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) va presentar candidatura per formar part de la nova edició de la Crida de Currículums de ciutat impulsada per la Fundació Bofill a través del projecte Aliança Educació 360: Educació a Temps Complet. De les més d’una trentena de candidatures presentades de diferents municipis catalans, la de Tarragona ha estat una de les 10 seleccionades amb l’objectiu d’elaborar un gran marc de competències per posar en marxa un currículum de ciutat adaptat a les necessitats i interessos educatius de Tarragona. Aquest projecte esdevindrà una nova eina en la cerca de l’equitat en l’accés a l’educació, aportant una perspectiva 360 a les polítiques educatives locals. 

El programa es concreta en un procés d’acompanyament, d’intercanvi de coneixement i diverses sessions de capacitació i mentoria que posaran el focus en dos objectius:

  • Incrementar i millorar l’accessibilitat a les oportunitats educatives per a infants i joves fora de l’escola.
  • Connectar tots els agents i les activitats educatives que es duen a terme a la ciutat amb una intencionalitat compartida i un llenguatge i objectiu comú.

Aquest procés de capacitació vol reconèixer, fer visible i iniciar un treball conjunt amb totes les institucions, entitats i associacions que formen l’ecosistema educatiu de Tarragona.   

En el marc d’aquest programa, des de l’Ajuntament de Tarragona, a través de l’IMET, s’intensificaran les accions per convertir la ciutat en un autèntic espai d’aprenentatge. L’objectiu és oferir més temps més valuós i amb més equitat en el marc de l’educació en el lleure, millorant i impulsant les trajectòries educatives dels infants i joves de la ciutat.  

Paral·lelament, es connectaran totes les experiències educatives del territori, ja que aquest currículum recollirà totes les competències transversals que comparteixen totes les activitats i accions educatives que es desenvolupen a la ciutat, des dels tallers d’estiu a les extraescolars de les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA), les activitats de l’escola Municipal de  Música, els Patis Oberts, La Guingueta, els Dissabtes en Família, el Teatre a les escoles, L’Escola de Famílies i tota la resta d’activitats vinculades a la comunitat educativa.  

L'Ajuntament de Tarragona forma part, a través de l’IMET, del grup impulsor de la Xarxa de Lleure del Camp de Tarragona, acompanyada de l'Aliança Educació 360. Educació a temps complet, una proposta compartida per la Fundació Bofill. 

Segells de reconeixement d'administració oberta