Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2023 Torna el Parc Infantil de Nadal carregat de propostes educatives i de lleure

Torna el Parc Infantil de Nadal carregat de propostes educatives i de lleure

Torna el Parc Infantil de Nadal carregat de propostes educatives i de lleure

En l’edició d’enguany també destaquen les activitats esportives i els espectacles, tallers i activitats per viure un Nadal sostenible
Torna el Parc Infantil de Nadal carregat de propostes educatives i de lleure Foto: Tjerk van der Meulen.
19/12/2023

Carregat de propostes lúdiques i educatives, el Parc Infantil de Nadal de Tarragona obrirà les portes el pròxim 27 de desembre i restarà obert fins al 4 de gener al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Organitzat per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) i amb la col·laboració de nombroses entitats del territori, enguany el Parc s’omplirà de la màgia del circ, el fil conductor d’aquesta edició. El circ esdevindrà el paraigua de totes les experiències enrriquidores i educatives que s'oferiran durant els nou dies d'obertura entre les quals també destaquen les activitats esportives i els espais dedicats a fomentar un Nadal sostenible.  

Una gran carpa de circ per practicar malabars, plats xinesos, xanques i molt més; un trenet elèctric, rocòdrom, tirolina, skate parc, tallers de manualitats ambientals i de robòtica; i un espai de lectura són algunes de les nombroses propostes que ofereix enguany el Parc Infantil de Nadal. Les propostes inclouen espectacles diaris i un total de 24 activitats entre les quals tampoc faltaran els inflables, els pintacares, l’espai de la Biblioteca Pepita Ferrer i l’espai de la Ludoteca de la Xarxa de Centres Cívics, entre molts altres espais.  

Com a novetat, enguany l’IMET vol fer visibles els aprenentatges i competències per la vida que pot aportar cada activitat del Parc. En aquest sentit, en els diferents espais, els infants podran reconèixer diversos aprenentatges: Descobreixo (curiositat, resolució de problemes, creativitat), Connecto (comunicació, treball en equip, empatia) i Creixo (autonomia, perseverança, autoregulació). La finalitat és que els infants i les seves famílies, més enllà del gaudir i la diversió, marxin amb un autoreconeixement de tot allò que el Parc els ha aportat, sent conscients que han tingut l’oportunitat d’aprendre.

"Serà un Parc molt atractiu que serà possible gràcies a la il·lusió i l'esforç del personal de l'IMET i de totes les àrees municipals, entitats i empreses involucrades", ha destacat el conseller d'Educació de l'Ajutament de Tarragona, Berni Álvarez, qui ha animat a totes les famílies a "visitar el Parc i emportar-se un molt bon record". "És un parc fet a mida, amb activitats adaptades a diferents franges d'edat i interessos", ha manifestat Álvarez, qui també ha subratllat que el Parc Infantil de Nadal "serà un espai per gaudir, compartir i aprendre en família, una oportunitat per fomentar la creativitat i també la reflexió".

Horaris i venda d’entrades 

El Parc Infantil de Nadal estarà obert des del 27 de desembre a la tarda fins al 4 de gener amb els següents horaris:  

  • El dia 27 de desembre de 17 a 20 h. 
  • Els dies 28, 29 i 30 de desembre de les 11 h a les 14 h i de les 17 h a les 20 h. 
  • El dia 31, de les 11 h a les 14 h. 
  • El dia 1 de gener, de les 17 h a les 20 h. 
  • Els dies 2, 3 i 4 de gener, de les 11 h a les 14 h i de les 17 h a les 20 h. 

Les entrades per accedir al Parc Infantil de Nadal es podran comprar prèviament al web inscripcions.tarragona.cat a partir del 19 de desembre a la tarda. També es podran adquirir a la taquilla els dies d’obertura del parc i durant el següent horari: de 10.30 h a 13h i de 16.30 h a 19 h.  Pel que fa al preu, tant l’entrada de matí com la de tarda serà de 4 € (de 2 a 17 anys), de 3 € pels socis del Club dels Tarraconins i per les famílies nombroses o monoparentals; i 1 € pels adults acompanyants. Els menors de 2 anys, els majors de 65 i les persones amb discapacitat hi podran accedir gratuïtament. Les persones interessades també poden adquirir l’abonament per 18 €. 

Col·laboració de diferents empreses i entitats del territori 

En aquesta edició, el Parc Infantil de Nadal de Tarragona compta amb la col·laboració de diferents àrees de l'Ajuntament de Tarragona, entitats i empreses de la ciutat, que aportaran tallers relacionats amb el seu camp. Es tracta de: Tarragona Esports, la Xarxa de Centres Cívics, EMATSA, el Palau Firal i de Congressos, la Biblioteca Pepita Ferrer, l’Agència Catalana del Consum, l’Associació Trebor, els clubs Gimnàstic de Tarragona, Rugbi Tarragona i Wolwes Beisbol Tarragona; el Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona, la Colla Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, el Servei Català de Trànsit, Ecoembes i Ecovidrio; i Fundació Siurana. 

Consulteu tota la informació sobre el Parc de Nadal 2023 - 2024 al web de l'IMET.

Segells de reconeixement d'administració oberta