Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2023 Un centenar d'alumnes exposen les peces de joies que han creat mitjançant el projecte l’Artista va a l’escola

Un centenar d'alumnes exposen les peces de joies que han creat mitjançant el projecte l’Artista va a l’escola

Un centenar d'alumnes exposen les peces de joies que han creat mitjançant el projecte l’Artista va a l’escola

És l’alumnat de l’Institut Escola l’Arrabassada i de l’Escola Pau Delclòs que enguany han gaudit de l’acompanyament de la joiera professional Raquel Aliaga Alcon
Un centenar d'alumnes exposen les peces de joies que han creat mitjançant el projecte l’Artista va a l’escola Foto: Natxo Guinea – Snik Comunicació.
12/06/2023

Aquest dilluns 12 de juny al matí s’ha inaugurat l’exposició col·lectiva de les peces de joieria confeccionades per part de l’alumnat de l’Institut escola l’Arrabassada i de l’escola Pau Delclòs mitjançant el projecte educatiu l’Artista va a l’escola. Aquestes petites obres d’art es poden veure a partir d’avui i fins al pròxim 19 de juny a l’Espai Joieria Personal, ubicat al carrer Major número 36. Un centenar d'alumnes han elaborat aquestes joies gràcies a l’acompanyament de l’artista invitada d’aquest curs, la joiera professional Raquel Aliaga Alcon, qui ha apropat l’ofici, les tècniques i el procés de joieria als nens i nenes.  

En el marc del projecte l’Artista va a l’escola, Aliaga ha aportat la passió i metodologia del seu taller a les aules i ha anat acompanyant durant tot el procés a l'alumnat, explicant i introduint els passos que cal seguir a l’hora de crear una joia, des de la proposta de la idea fins a l’elaboració del producte final en metall.   

L’Artista va a l’escola  

L’Artista va a l’escola és un projecte educatiu impulsat des de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) amb l’objectiu d’apropar l’art contemporani a les escoles i instituts de la ciutat de la mà d’artistes  del territori. Amb l’assessorament del personal tècnic de l’IMET, el personal docent i els i les artistes participants  aconsegueixen que l’alumnat faci servir l’art com a instrument de recerca personal i social, i també com a eina d’expressió i comunicació d’idees.  

L’Artista va a l’escola és una de les iniciatives educatives emmarcades en el Servei d’Arts i Educació de l’IMET, el qual té l’objectiu de treballar per a educar a la ciutadania en la sensibilitat i en el reconeixement de tot allò que les arts aporten a la vida quotidiana. La finalitat d’aquest servei és democratitzar i incrementar les oportunitats per a desenvolupar competències creatives i artístiques, apostant per una formació humanista que té, entre els seus principals actius, el treball en equip, el respecte, la tolerància, la igualtat i la creativitat.  

Segells de reconeixement d'administració oberta