Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2023 Un total de 205 infants han participat en els Laboratoris Creatius aquest juliol

Un total de 205 infants han participat en els Laboratoris Creatius aquest juliol

Un total de 205 infants han participat en els Laboratoris Creatius aquest juliol

Cinc escoles de la ciutat han treballat fins a deu disciplines artístiques per fomentar l'art com a mitjà creatiu
02/08/2023

Un total de 205 infants han participat en els Laboratoris Creatius aquest mes de juliol. Durant les quatre setmanes d’iniciativa, cinc escoles de la ciutat han treballat diverses disciplines artístiques per fomentar l’art com a mitjà educatiu. Les activitats han estat gratuïtes, finançades per Fons Next Generation i impulsades per l’Institut Municipal d’Educació (IMET) a través del Pla Educatiu d’Entorn. 

Els cinc Laboratoris Creatius s’han repartit territorialment buscant ampliar l’oferta educativa de lleure a l’estiu en aquelles zones on no hi havia oferta directa per les Associacions de Famílies d’Alumnat. Les escoles on s’han dut a terme han estat les escoles Sant Salvador, Marcel·lí Domingo, Saavedra, Ponent i Riu Clar.  

Els Laboratoris Creatius tenen l’objectiu d’incentivar la creativitat i la innovació, així com l’adquisició de noves competències educatives mitjançant el joc, la diversió i l’art. D’aquesta manera, fins a deu disciplines artístiques han pres forma en 20 tallers creatius. Els infants participants han pogut gaudir de les arts plàstiques, arts escèniques, arts musicals, artesania,  màgia, art i natura, art urbà, ciència i experimentació, arquitectura i creació i art audiovisual.  

Alhora, els Laboratoris Creatius busquen incrementar les oportunitats educatives més enllà de l’horari lectiu i fomentar les activitats de lleure en zones de la ciutat amb vulnerabilitat educativa. També tenen el compromís d’oferir espais de lleure inclusius, integradors i amb places reservades i destinades a infants amb necessitats educatives especials. 

Segells de reconeixement d'administració oberta