Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2023 Una quinzena de centres educatius presenten demà els seus projectes per una Tarragona sostenible

Una quinzena de centres educatius presenten demà els seus projectes per una Tarragona sostenible

Una quinzena de centres educatius presenten demà els seus projectes per una Tarragona sostenible

Tots els treballs es recullen en l’exposició "Mira, parla, actua: per una Tarragona sostenible", que s'inaugura aquest divendres al Centre Cultural Antic Ajuntament
01/06/2023

L’alumnat representant d’una quinzena de centres educatius de la ciutat presentarà demà, divendres 2 de juny, a partir de les 10 h, els seus projectes per una Tarragona sostenible. Es tracta de l’acte de cloenda de ‘Lectura i entorn’, el grup de treball emmarcat en el Pla Educatiu d’Entorn que mostrarà el resultat final del treball fet al llarg d’aquest curs amb la inauguració de l’exposició "Mira, parla, actua: per una Tarragona sostenible". La mostra, inclosa en el cicle Cultura i Extinció, es podrà visitar al Centre Cultural Antic Ajuntament fins al pròxim 13 de juny.  

El tema escollit aquest curs escolar pel grup de treball ‘Lectura i entorn’ s’ha basat en un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el qual vol aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles. Aquest objectiu s’ha treballat posant la mirada en els entorns escolars, donant a conèixer l’estudi i la reflexió que ha fet l’alumnat sobre els espais públics que envolten els diferents centres educatius. 

En el transcurs de l'acte de demà, l'alumnat representant de cada centre educatiu participant explicarà el seu projecte i, finalment, s'inaugurarà l'exposició que aplega la imatge i els missatges de tots els treballs. L’acte de cloenda comptarà amb la participació del conseller d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona amb funcions, Manel Castaño, i amb la inspectora d’Educació, Rosa Maria Codines

En el grup de treball ‘Lectura i entorn’ d’aquest curs hi ha participat les escoles El Miracle, Pau Delclòs, Saavedra, El Serrallo, Cèsar August, Pràctiques, Marcel·lí Domingo, Tarragona i Sant Pere i Sant Pau; el col·legi Carmelites, l’institut escola l’Arrabassada i els instituts Tarragona, Pons d’Icart i Martí Franquès.  

El grup de treball ‘Lectura i entorn’ és un projecte educatiu del Pla Educatiu d’Entorn i està impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), la Biblioteca Pública de Tarragona, els centres educatius del centre de la ciutat i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.  

Pla Educatiu d’Entorn   

El Pla Educatiu d’Entorn és una iniciativa de cooperació educativa entre el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, mitjançant l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET),  per coordinar i dinamitzar l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. El pla té com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència, l’ús de la llengua catalana i el treball en xarxa dels diferents agents educatius de la comunitat.  

Segells de reconeixement d'administració oberta