Esteu aquí: Inici Educació Participació Consell Municipal d'Infants Què és?

Què és?

Què és el Consell Municipal d'Infants de Tarragona

L’11 d’octubre de 2007 el Plenari Municipal de l’Ajuntament de Tarragona va aprovar per unanimitat la creació del Consell Municipal d’Infants (CMT) de Tarragona així com el Reglament i els Estatuts que regularan el seu funcionament.

El Consell Municipal d’Infants és un òrgan de participació infantil, un espai on, els nens i nenes de la ciutat, poden exercir el seu dret, com a ciutadans que són, a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, a fi de contribuir a millorar aquells aspectes de la seva ciutat que considerin necessaris.

La finalitat del CMIT és aconseguir que els infants visquin en la seva ciutat sent-ne part activa, desenvolupant la seva capacitat crítica i fent sentir la seva veu, i els seus objectius són:

  • Crear una estructura vàlida i estable de participació dels infants i de comunicació d’aquests amb les autoritats municipals.
  • Fomentar el treball col·lectiu en pro d’un bé comú i comunitari.
  • Desenvolupar estratègies per treballar la democràcia participativa.
  • Aconseguir que els infants tinguin la possibilitat de manifestar i decidir com volen que sigui la seva ciutat, en tant que en són part.
  • Aconseguir que les persones adultes reconeguin els drets dels infants, valorant i tenint en compte la seva opinió en un pla real.
Segells de reconeixement d’administració oberta