Esteu aquí: Inici Educació Participació Consell Municipal d'Infants Francesco Tonucci ens visita!

Francesco Tonucci ens visita!

És el promotor d'iniciatives de participació de nens i nenes com els camins escolars, el parlament dels nens o els consells urbans

Francesco Tonucci va néixer a Fano (Itàlia) el 1940. És un pensador, psicopedagog i dibuixant, autor de nombrosos llibres sobre el paper dels nens en l’ecosistema urbà i així com articles en publicacions nacionals i internacionals. Ha promogut diverses iniciatives per fomentar la participació dels nens i nenes, com els camins escolars, el parlament dels nens o els consells urbans com el nostre Consell Municipal d’Infants de Tarragona, un òrgan de participació infantil en el qual els nens i nenes de la ciutat poden exercir el seu dret, com a ciutadans que són, a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre i prendre decisions. Les seves propostes s'eleven al Consell Plenari, a fi de contribuir a millorar aquells aspectes de la seva ciutat que considerin necessaris.

El 16 d'octubre de 2021 el pedagog Francesco Tonucci va visitar l’Ajuntament de Tarragona i va participar en una trobada amb membres del Consell Municipal d’Infants de Tarragona presidida per l’alcalde Pau Ricomà i el conseller d’Educació Manel Castaño. Posteriorment, Tonucci va firmar el llibre d’honor de la ciutat.

Segells de reconeixement d'administració oberta